Baleset-bűnügy

Leszakadt egy híd Kárpátalján egy megrakott billencs alatt, egy autó is utánazuhant

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. július 24. 20:58

Leomlott a Kárpátalján, a Tarac folyó fölött átvezető híd egy szakasza, két jármű a mélybe zuhant, öten megsérültek.

Leszakadt a Tarac folyó hídjának egy szakasza a técsői járási Taracköz és Bedőháza között, ennek következtében két gépjármű a mélybe zuhant, a balesetben három ember megsérült, jelentette az MTI a Kárpátalja Megyei Katasztrófavédelmi Főosztály közlésére hivatkozva.

Kijevi idő szerint hétfőn este hétkor érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez arról, hogy a Munkács-Rohatyin H-09 jelű, országos jelentőségű főúton mintegy harmincméteres szakaszon Taracköz és Bedőháza között leomlott a Tarac folyón átívelő közúti híd. Ennek következtében egy dömper és egy személyautó a mélybe zuhant.

A Kárpátalja Megyei Katasztrófavédelmi Főosztály Facebookon azt írta, hogy a balesetben öten megsérültek, köztük két gyerek. A sérülteket kórházba szállították.


A helyszínen mentőegységek, rendőrök, katasztrófavédők dolgoznak. A katasztrófavédelem négy speciális gépjárművet és egy 17 fős mentőalakulatot vezényelt a helyszínre. A főutat lezárták, a forgalmat elterelték.

A Facebookon közzétett fotók alapján úgy tűnik, hogy a híd a megrakott billencs súlya alatt szakadt be és a teherautó mögött haladó személyautó is a mélybe zuhant. A dömper fennakadt a hídon, nem zuhant le teljesen. Az autóban ülők szerencséje, hogy jelenleg a folyó medrében alig van víz, így amikor az autó megpördülve a tetején megállapodott, a víz nem árasztotta el az utasteret.

Nyitókép: Головне управління ДСНС України у Закарпатській області / Facebook

#Baleset-bűnügy#baleset#ukrajna#kárpátalja#hídomlás

Címlapról ajánljuk