Bulvár

Mindkét lábát le kellett vágni az idős nőnek, miután a buszvezető szándékosan bezárta előtte az ajtókat

rtl.hurtl.hu

2023. július 28. 14:24

A csuklójára húzott sétabot okozta a balesetet.

2021-ben az akkor 82 éves Joan Scott megpróbált felszállni egy Go North East buszra, azonban a sofőr nem engedte fel, mert úgy vélte, a nő bérlet nélkül próbál utazni. A bezáródó ajtók között azonban már ott volt az idős nő sétabotja is, amik a csukójára voltak erősítve. Bár a buszok biztonsági funkciókkal vannak ellátva, a bot nem volt elég nagy ahhoz, hogy észlelje az ajtónyitó berendezés, ennek következtében az ajtók bezáródtak, nő pedig a busz alá sodródott, amikor a vezető gázt adott. Joanen átment a busz, és a kerék alá szorulva töltött 45 percet, míg ki tudták szabadítani. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mindkét lábát amputálni kellett.

A sofőr, Scott Cliff bevallotta, hogy szándékosan nem akarta felengedni Joant a buszra, mert úgy emlékezett, hogy előző utazásai alkalmával nem volt nála érvényes bérlet vagy jegy. A férfi 2 év 3 hónap börtönbüntetést kapott, miután elismerte a bűnösségét.

A Daily Mail posztján balra az idős nő, jobbra a buszsofőr látható.


Joan a családja szerint már akkor is mutatta az Alzheimer tüneteit, azonban még önállóan tudott élni. A fia úgy érzi, hogy aznap elvesztette az anyját, és az unokái sem ismernek rá azóta a nagymamájukra:

Vannak olyan napok, amikor csak ül, és sírva dörzsölgeti a csonkot, ami a lábából maradt. Már nem az a nagymama, akire emlékszem, egy teljesen más ember lett

– mondta az egyik unokája.

Nyitókép: m-gucci / Getty Images

#Bulvár#baleset#buszsofőr#láb#amputáció

Címlapról ajánljuk