Baleset-bűnügy

Két nőt is megölhetett a gyilkos, raktárakban rejtette el a holttesteket

rtl.hurtl.hu

2023. július 11. 19:25

Két női holttestet találtak két különböző minnesotai raktárban, a gyilkosságok feltehetően egy férfihoz köthetők.

Két raktárban két nő holttestét találták meg feldarabolva Minnesotában. A St. Paul-i rendőrség gyanúja szerint ugyanaz a férfi követte el a két gyilkosságot.

A 40 éves Joseph Jorgenson az első számú gyanúsított Fanta Xayavong halálával kapcsolatban, akinek maradványait csütörtökön találták meg egy Coon Rapids-i raktáregységben – adta hírül a People

Jorgensont azzal is vádolják, hogy megölte a 33 éves Manijeh „Mani” Starrent, akinek maradványait júniusban találták meg egy másik raktárban Woodburyben. 

Jorgensont június 30-án vádolták meg Starren halálával kapcsolatban gyilkossággal. A rendőrség május 1-jén kezdett nyomozni Starren eltűnése ügyében, miután az apja bejelentette az eltűnését. A lányról április 18. óta nem hallottak semmit. A rendőrség megtalálta a biztonsági kamerák felvételeit, amelyeken a rendőrség szerint „Starren április 21-én futva hagyta el a lakását”.

„Jorgenson utánafutott, megragadta, megfordította, és visszalökte a lakásba" – áll a lap által megszerzett dokumentumban.

A felvételeken az is látszott, hogy Jorgenson két zsákot és egy bőröndöt vitt ki a lakásból egy héttel később. A nyomozók bementek Starren lakásába, és vért találtak a konyhában, a nappaliban és a hálószobában, amit sikertelenül próbált valaki eltávolítani.

Amikor a rendőrség június 26-án elkapta Jorgensont, az elbarikádozta magát maplewoodi otthonában és tüzet gyújtott. Egy ideig dulakodott a rendőrökkel, és megpróbálta elvenni a fegyvereiket, de végül őrizetbe vették.

A rendőrség Starren vérét találta meg a lakásában, és kiderült az is, hogy a telefonja nemrég egy Woodburyben lévő raktárban volt. A rendőrség behatolt az egységbe, és megtalálta a nő maradványait fóliákba, hűtőtáskákba és kék zsákokba gyömöszölve. 

A rendőrség közölte, hogy miközben Jorgenson után nyomoztak Starren eltűnésének ügyében, „fény derült a Jorgenson és az eltűnt nő, Fanta Xayavong közötti kapcsolatra”.

A rendőrségnek egy bejelentő azt mondta, „Xayavong bántalmazó kapcsolatban állt Jorgensonnal, és a családtagjai aggódtak, mert teljesen elvesztették vele a kapcsolatot”. Xayavong 2021 júliusában tűnt el. 

A rendőrség most megpróbálja megállapítani, hogy Jorgenson személye összefüggésbe hozható-e más halálesetekkel. A férfi még nem tett vallomást a Starren-ügyben. 

Nyitókép: Saint Paul Police Department

#Baleset-bűnügy#raktár#holttestek#joseph jorgenson#minnesota#gyilkos#rendőrség#maradványok

Címlapról ajánljuk