Baleset-bűnügy

Börtönbe került egy férfi, akinek „VIP csempészésért” fizetett 39 ember, de meghaltak egy teherautóban

rtl.hurtl.hu

2023. július 11. 21:14

A bevándorlók egy teljesen zárt kamionban fulladtak meg. 

Elítéltek egy román embercsempészt annak a 39 vietnami bevándorlónak a halála miatt, akiket 2019 októberében holtan találtak egy teherautó pótkocsijában az Essex állambeli Graysben.

Az 50 éves Marius Mihai Draghici a múlt hónapban bűnösnek vallotta magát 39 rendbeli emberölésben és a jogellenes bevándorlásban való segítségnyújtásra irányuló összeesküvésben.

A román férfit a vietnami bevándorlók haláláért felelős embercsempész banda „jobbkezeként” jellemezték. Miután a rendőrség felfedezte a holttesteket, a férfi elmenekült az országból, majd a román rendőrség tavaly augusztusban őrizetbe vette, és visszatért az Egyesült Királyságba.

Kedden 12 évre és hét hónapra börtönözték be Draghicit – írja a Sky News.

A lakókocsiban állítólag elmondhatatlan körülmények uralkodtak, ugyanis nem volt rajta szellőzés, és belülről nem volt nyitható. A bevándorlók azután haltak meg, hogy a Belgiumból az Essexben található Purfleet dokkokba szállított pótkocsiban a 38,5 Celsius-fokos hőmérsékletben kifogytak a levegőből.

„Az utolsó óráik elképzelhetetlen szenvedéssel és gyötrelemmel járhattak” – mondta az ügyész.

A nyomozás részeként a rendőrség egyébként legalább hat csempészutat azonosított, ahol a migránsok akár 13 000 fontot is fizettek a „VIP” szolgáltatásért.

Nyitókép: Jordan Vonderhaar/Getty Images

#Baleset-bűnügy#teherautó#csempészet#ítélet#essex#románia

Címlapról ajánljuk