Baleset-bűnügy

Biztonsági őr támadt rá az Alfahír stábjára az Állami Számvevőszék épületénél

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 28. 13:16

Az Alfahír riporterei Gyöngyösi Mártonnal készítettek interjút a Mahart-ház közelében, amit a BDPST Zrt. alakít át épp szállodává. A stáb összetűzésbe keveredett az építkezésen dolgozó egyik biztonsági őrrel.

Rendőri intézkedésre került sor kedd délután Budapesten, az Apáczai Csere János utcában, ahol egy biztonsági őr és az Alfahír stábja összetűzésbe keveredett. A történtekről az Alfahír számolt be saját oldalán.

Az incidens az Állami Számvevőszék (ÁSZ) épületénél, az utcán történt. Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke és EP-képviselője sajtótájékoztatót hirdetett az ÁSZ épülete elé, a téma az ellenzéki pártokra kiszabni tervezett ÁSZ-büntetés volt.

A sajtótájékoztatót végül a Vigadó téren tartották meg a közeli építkezés zaja miatt. Az Apáczai Csere János utcában, az ÁSZ épületével szemközt ugyanis épp szállodává alakítják az egykori Mahart-házat. Az épület a BDPST Zrt. tulajdonában van, azaz Tiborcz Istvánhoz, Orbán Viktor vejéhez köthető.


A sajtótájékoztató után az Alfahír interjút akart készíteni Gyöngyösi Mártonnal az ÁSZ épületénél, az építkezés közelében. A lap azt írja, hogy ekkor

egy ottani biztonsági őr hirtelen rátámadt riporter és operatőri munkáját végezni próbáló munkatársainkra (...) A biztonsági személyzet tagja félreérthette a helyzetet, ugyanis kollégáink nem az építkezésről forgattak

A biztonsági őr ököllel az operatőr felé vágott, és eltalálta a kamerát, letörve arról a mikrofont.

Nyitókép: Google Street View

#Baleset-bűnügy#alfahír#tévéstáb#biztonsági őr#állami számvevőszék#jobbik#gyöngyösi márton#bdpst#tiborcz istván

Címlapról ajánljuk