Baleset-bűnügy

Félmilliós büntetést kap az olasz férfi, aki Ferihegyen nekiment az Európa-liga döntőjének bírójának

rtl.hurtl.hu

2023. június 5. 11:14

A labdarúgó Európa-liga budapesti döntőjének játékvezetőjét, Anthony Taylort a rendőri beavatkozás védte meg a súlyosabb támadástól, a bíróra támadó olasz férfit félmillió forintos pénzbüntetésre ítélték. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi együttműködött a hatóságokkal és beismerte tettét. 

Félmillió forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság azt az olasz férfit, aki a budapesti Puskás Arénában megrendezett Európa-liga labdarúgó döntő után társaival a bíróra támadt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – derül ki a Fővárosi Törvényszék közleményéből.

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság 2023. június 2-án hirdette ki az ítéletet a férfi büntetőügyében.  Az olasz férfi június 1-jén 19 óra 20 perc körül tartózkodott a Budapest Airporton, a Sky Court galérián, akárcsak a családjával együtt utazó játékvezető is, akit a környezetében lévő személyek közül többen felismertek.

A játékvezetőt számon kértek a kupadöntőn történt bíráskodása miatt, majd az eset tettlegességig fajult.

A játékvezetőt és családját a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság illetékesei a helyszínről kimenekítették. A helyszínen maradt személyek közt a heves szóváltás folytatódott, amely során a vádlott először vizet locsolt és rugdosott egy ismeretlenül maradt személy irányába, majd elhajított egy széket is – áll az ítéletben.

Az említett széket az egyik rendőrnek sikerült a levegőben elütnie, így senki sem sérült meg. Mint írják, az elkövető „kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.” A gyorsított eljárásban

a férfi elismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is.

A bíróság a beismerő nyilatkozatot elfogadta, majd az ügyészi indítvánnyal egyezően garázdaság vétségében mondta ki jogerősen bűnösnek a férfit, ezért 500.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi együttműködött a hatóságokkal és beismerte tettét. De figyelembe vették azt is, hogy súlyos betegsége van, valamint egy kiskorú gyermekről gondoskodik.

A reptéri dulakodásról TikTok videó is készült, Anthony Taylor játékvezetőt a rendőri intézkedés védte meg a súlyosabb támadástól. 


Nyitókép: Az angol Anthony Taylor játékvezető a labdarúgó Európa-liga döntőjében játszott Sevilla - AS Roma mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. május 31-én. Fotó: MTI / Illyés Tibor

#Baleset-bűnügy#liszt ferenc nemzetközi repülőtér#Európa-liga#döntő#bíró#játékvezető#olasz#férfi#rátámadt

Címlapról ajánljuk