Gazdaság

Ferihegyen éjszakázott 150-200 utas, mert hazament a személyzet és nem volt, aki kipakolja a csomagjaikat

rtl.hurtl.hu

2022. június 28. 18:36

A bőröndöket csak másnap reggel szállították be az átadóba, miután munkába állt a reggeli műszak.

Vasárnap 150-200 Budapestre érkező utas éjszakázott a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üres épületében, mert nem kapták meg a repülőkre feladott csomagjaikat – írta a 24.hu.

Az érintett járatok vasárnap késő este érkeztek, az utasok viszont hiába vártak órákon át, a személyzet hazament, így nem volt, aki kipakolja csomagokat a gépekből. 

A bőröndöket csak másnap reggel szállították be az átadóba, miután munkába állt a reggeli műszak.

Az egyik utas a 24.hu-nak azt mondta, órákon át nem volt senki, aki érdemi információval szolgált volna a helyzetről. A földi kiszolgáló cég pultja zárva volt, az ott kifüggesztett telefonszámot pedig nem vette fel senki.

A Budapest Airport azt írta, hétfőn kivizsgálták az esetet, és megállapították, hogy az Európa más repülőterein tapasztalható fennakadások miatt vasárnap este nagyjából egy időben érkezett nyolc járat. Ezek közül öt járat több mint egy órás késéssel érkezett Budapestre.

A kialakult helyzet nagy nyomás alá helyezte a földi kiszolgálásban részt vevő csapatot, 

így a járatok kiszolgálását sajnos nem sikerült a szokásos időn belül lebonyolítani. A helyzet kapcsán az érintett földi kiszolgáló vállalat felülvizsgálja repülőtéri folyamatait a hasonló, a repülőtér üzemeltető számára elfogadhatatlan helyzetek elkerülése érdekében” – közölte a vállalat.

Hozzászólna? Látogasson-el Facebook-oldalunkra

Nyitókép: Jászai Csaba/MTVA

#Gazdaság#liszt ferenc nemzetközi repülőtér#repülőtér#repülés#csomag#személyzet#légiforgalom#légikiszolgálás

Címlapról ajánljuk