Baleset-bűnügy

Egy brit férfi 167 állatot tartott a mocskos lakásában ketrecekbe zárva

rtl.hurtl.hu

2023. május 25. 20:52

A rajtaütésről szomorú és felkavaró videót tett közzé a rendőrség. 

Eltiltottak egy brit férfit attól, hogy valaha is állatokat tartson, miután a rendőrség 167 magatehetetlen állatot talált a koszos házában ketrecekbe zárva – adta hírül a Metro.

A rendőrség testkamerás felvételein látható a pillanat, amikor a tisztek felfedezik az undorító körülmények közé kényszerített állatokat a northamptonshire-i ingatlanban. A rendőrök azért vonultak ki a házhoz, mert valaki bejelentést tett, hogy szörnyű bűz árad a házból és legyek zümmögnek az ablaknál. 

Az egyik helyszínre vonuló rendőr bevallotta, hogy még soha nem látott ilyet: 

nyulakat, vadászgörényeket, hörcsögöket, egereket, tengerimalacokat és madarakat találtak piszkos, alkalmatlan körülmények között összezsúfolva. Néhány ketrecben elpusztult állatok is voltak. 

A rendőrök elkövetőként a 61 éves Kim Starksot azonosították, és most állatkínzással vádolják. 

Azzal is megvádolták, hogy megszegte azt a határozatot, amellyel már 2000 februárjában életfogytig eltiltották állatok tartásától. Starks mindkét vádpontban bűnösnek vallotta magát a northamptoni bíróságon idén február 28-án.

Miközben a büntetésre várt, ismét letartóztatták, miután több lovat, egy szamarat, valamint számos nyulat és tengerimalacot találtak nála egy hanningtoni mezőn.

Starksot a tiltó határozat újabb megszegésével, valamint egy lónak szükségtelen szenvedés okozásával vádolták meg.

Minden vádat elismert, és múlt pénteken 34 hét börtönbüntetésre ítélték, amelyet két évre felfüggesztettek. Az összes érintett állatot elkobozták, Starksot pedig 5 489,59 font kártérítés megfizetésére kötelezték. Az eltiltásról szóló végzést meghosszabbították.

Chloe Gillies, a Northamptonshire-i rendőrség vidéki bűnözéssel foglalkozó csoportjának munkatársa elmondta, csalódott, hogy a vádlott nem azonnali szabadságvesztést kapott, de nagyon örül, hogy az állatok elkerültek tőle, és most esélyt kapnak arra, hogy boldog, egészséges életet éljenek. 

Nyitókép: Northamptonishire Police / Facebook 

#Baleset-bűnügy#állat#állatkínzás#egyesült királyság#ketrec#eltiltás#bíróság

Címlapról ajánljuk