Baleset-bűnügy

„Életjeleket alig adott, erejéből inkább csak hörgésre futotta, orrán-száján folyt a víz” – drámai életmentés az Erzsébet hídnál

rtl.hurtl.hu

2023. március 20. 15:14

Március 7-én egy férfi az Erzsébet hídról a 6 fokos Dunába ugrott. 15 perc leforgása alatt sikerült megmenteni az életét.

Öngyilkosságot akart elkövetni egy férfi Budapesten, az Erzsébet hídról ugrott a Dunába március 7-én. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügy részleteit egy hétfői Facebook-bejegyzésben osztotta meg.

A történtek mindössze negyed óra alatt mentek végbe: fél 1 előtt 1 perccel egy nő telefonált be a segélyhívószámra azzal, hogy a fia öngyilkossági szándékkal indult el a munkahelyéről. Egy perccel később egy másik segélyhívás arról szólt, hogy egy férfit láttak az Erzsébet hídról a Dunába ugrani.

Mindössze nyolc perccel később a vízi rendőrök már a csónakba emelték a férfit a 6 fokos folyóból, és megkezdték az újraélesztést. Az anya telefonálása után 14 perccel pedig a mentőautóban már stabilizálták a középkorú férfi állapotát.

Ahogy a vízi rendőrök felidézték, éppen partot értek a Kopaszi-gátnál, amikor riasztást kaptak, rögtön indultak is vissza, észak felé.

A folyó Buda felőli részén vettük észre a vízben lebegő testet, azonnal behúztuk a hajóba. Életjeleket alig adott, erejéből inkább csak hörgésre futotta, orrán-száján folyt a víz 

– fogalmazott Szemők Miklós főtörzszászlós, körzeti megbízott. A mentőkkel a másik parton, a Petőfi téren találkoztak.

Horváth-Steiner Nikolett őrmester, motorcsónakvezető belekezdett a csónakban az újraélesztésbe: mellkas-kompressziót alkalmazott. Mint elmondta,

akkor embertelenül hosszúnak tűnt az az öt perc, nem csupán az intenzív fizikai erőkifejtés miatt, de éreztem, hogy versenyt futunk az idővel, és egy ember élete a tét.  

A mentőknek sikerült stabilizálni a férfit, akit végül 135-ös pulzussal vittek a kórházba.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

 

Nyitókép: Az Erzsébet híd március 10-én – Fotó: Jászai Csaba/MTVA bizományosi

#Baleset-bűnügy#erzsébet híd#életmentés#öngyilkosság#duna#vízirendőr#mentők#újraélesztés#rendőrség

Címlapról ajánljuk