Baleset-bűnügy

„Megöllek, szétvagdallak, kettéváglak” – 30 centis láncfűrésszel ment békülni egy ittas férfi Esztergomban

rtl.hurtl.hu

2023. február 2. 12:24

Az elkövető az incidens előtt egy focipályánál sértegette a jelenlévőket.

A zaklatás vétsége miatt az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki láncfűrésszel hadonászott és megöléssel fenyegetődzött, közölte a honlapján az Ügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2021. július 4-én, egy esztergomi településén lévő focipályánál ittasan sértegette a jelenlévőket, így a sértettet is, aki a további inkább hazament, nem akart konfliktust. Az elkövető nem hagyta annyiban a dolgot, többször felhívta telefonon sértettet, és kérte, hogy találkozzanak és beszéljék meg a történteket.

A sértett két ismerősével együtt 22 óra 30 perckor a buszmegállóhoz közeledett, amikor az férfi kezében egy 30 cm-es pengehosszúságú láncfűrésszel eléjük lépett.

Az elkövető a láncfűrészt félelemkeltés céljából beindította, és azt derékmagasságban tartva a sértett és társai irányába hadonászott és vágó mozdulatokat tett, miközben azt kiabálta feléjük, hogy

megöllek, szétvagdallak, kettéváglak.

Az ügyészség honlapján az olvasható, hogy a sértett és társai hátráltak, miközben a tőlük mintegy két méterre lévő elkövető folyamatosan haladt feléjük. Mindeközben két alkalommal leállította és újra indította a láncfűrészt.

A férfi pénzbüntetésre ítélték, a láncfűrészt pedig lefoglalták.

Nyitókép: illusztráció / Getty images

#Baleset-bűnügy#láncfűrész#ittas#veszekedés#békülés#harag#düh

Címlapról ajánljuk