Baleset-bűnügy

3 és fél millióért megvásárolta barátja élettársát, majd vascsővel agyonütötte a férfit

rtl.hurtl.hu

2023. január 30. 11:43

A vádlott és a nő megpróbálták elhitetni, hogy az áldozat nem halt meg.

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki 3,5 millió forintért megvásárolta a barátja élettársát, majd egy vascsővel agyonverte a férfit, írja az Ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott barátja volt a sértettnek, akinek a tanyáján segített a gazdálkodásban. 

A vádlott és a sértett élettársa között 2021. év elejére érzelmi viszony alakult ki, amelynek következtében a két férfi megállapodott egymással, hogy 3,5 millió forint ellenében elengedi a nőt a vádlottal. 

A pénzt tavaly áprilisban adták át, de a sértett és az élettársa között azonban még aznap vita alakult ki, aminek következtében a sértett közölte a vádlottal, hogy csak akkor viheti el az élettárását, ha további 1 millió forintot fizet. 

A két férfi dulakodni kezdett és a vádlott egy vascsővel kétszer fejbe ütötte a sértettet, aki a helyszínen életét vesztette. 

A vádlott üzenetet küldött a nőnek, hogy még ne menjen haza, majd a holttestet a gépkocsija csomagtartójába tette és ismeretlen helyre rejtette.  A vádlott ezután megállapodott a nővel, hogy elhitetik, hogy a sértett nem halt meg, önszántából ment el otthonról és haragosai találták meg. 

Az ügyészség a férfit emberkereskedelem és halált okozó testi sértés bűntett elkövetésével, míg a nőt bűnpártolás vétségével vádolja.

#Baleset-bűnügy#vascső#gyilkosság#emberkereskedelem

Címlapról ajánljuk