Baleset-bűnügy

Vesztegetés és hűtlen kezelés miatt tett feljelentést a csengeri örökösnő

rtl.hurtl.hu

2022. december 9. 6:02

Pár nappal ezelőtt kimondta a bíróság, hogy Kósa megsértette a nő jó hírnévhez való jogát.

Feljelentést tett P. Mária, a csengeri örökösnő néven elhíresült asszony, írja a Népszava. A lap szerint a beadványban az áll: egy alföldi vállalkozás, a Kiskun Tender Kft. rajta keresztül küldött Kósa Lajos akkor debreceni polgármesternek 2014-2015 ben több részletben 68,3 millió forintot.

Ezért cserébe Kósának kellett elintéznie egy Debrecenben „beragadt”, több száz millió forintos összeg kifizetését, a nő pedig a Kiskun Tendertől a számlájára érkezett pénzt átadta Kósának.

A bíróság nemrég mondta ki, hogy Kósa megsértette a nő jó hírnévhez való jogát azzal, hogy azt állította, hogy csalásért már elítélték. Ítélet még nem született ugyan, de ezzel a váddal van folyamatban egy eljárás P. ellen a mátészalkai járásbíróságon.

Mint ismert: P. Mária azt állította Kósának, hogy mintegy 1300 milliárd forintnyi örökséggel rendelkezik Németországban és Svájcban, de a pénzhez nem tud hozzájutni. Kósa állítólag vállalta, hogy segít a 4,5 milliárd eurónyi örökségből magyar állampapírokat vásárolni. P. ezért 800 millió forintnyi ajándékot ígért Kósa Lajos édesanyjának. Az üggyel korábban az RTL Híradó is foglalkozott:

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#kósa lajos#Csenger#örökös#feljelentés#vesztegetés#csalás

Címlapról ajánljuk