Baleset-bűnügy

Kis magyar Breaking Bad: több mint 3 év börtönt kapott egy magyar vegyészmérnök Angliában

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. október 15. 22:02

Az 56 éves Viszocsánszki László amfetaminlabort rendezett be egy 2019-ben elítélt brit drogkereskedő bandának. Most ő is rács mögé került.

Egy magyar vegyészmérnöknek kulcsszerep jutott a 2010-es évek egyik legnagyobb brit drogkereskedő hálózatának kialakításában, írja a Manchester Evening News. Az Egyesült Királyságban tevékenykedő bandát 2019-ben számolták fel, vezetőjét Gary O'Regant 24 év börtönre ítélték. Most pedig sikerült bíróság elé állítani és elítélni a bűnszervezet vegyészét, az 56 éves Viszocsánszki Lászlót is.

A magyar férfi feladata az volt, hogy berendezzen egy amfetaminlabort, hogy aztán az ott előállított szintetikus kábítószert szerte az Egyesült Királyságban teríthessék. Gary O'Regan azt tervezte, hogy Viszocsánszki segítségével 300 kilogramm, mintegy 3 millió font értékű amfetamint állítanak elő.

A magyar vegyésznek Manchesterben kellett tanácsadóként segíteni a droglabor kialakításában, az ő javaslatai alapján vásároltak a banda tagjai vegyszereket és berendezéseket. A jó munkakapcsolat kialakítása érdekében O'Regan még a Manchester United Newcastle United elleni mecsére is elvitte a magyar vegyészt.

Viszocsánszkit a belga hatóságok nemrég adták ki Angliának. A férfi Belgiumban is részt vett egy szintetikus kábítószer-labor létrehozásában, amiért négy év börtönt kapott.

Viszocsánszki Lászlót most három év és négy hónap börtönbüntetésre ítélték, miután elismerte, hogy részt vett a kábítószergyártásra szakosodott banda tevékenységében.

A bíróság 2019-ben a kokainnal és heroinnal is kereskedő banda hat tagját összesen csaknem száz év börtönre ítélte.

Nyitókép, illusztráció: Bill Records/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images

#Baleset-bűnügy#bűnügy#egyesült királyság#vegyész#vegyészmérnök#kábítószer#ítélet#droglabor#manchester

Címlapról ajánljuk