Baleset-bűnügy

Terrorizmus miatt ítélhetik el a tari dohányboltban részegen késsel hőzöngő hajléktalant

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. október 5. 10:15

A 30 éves pásztói férfi a trafik kirablásával és az alkalmazott leszúrásával fenyegetőzött, akár 8 évre is börtönbe kerülhet.

Terrorcselekmény gyanújával vettek őrizetbe a Nógrád megyei rendőrök egy férfit, aki egy dohánybolt kirablásával és az alkalmazott leszúrásával fenyegetőzött, közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerda reggel.

A férfi október 3-án, hétfőn, este 18 óra 21 perckor telefonon hívta egy tari trafikból a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét, azzal, hogy ha a rendőrök nem mennek ki a helyszínre, akkor ő ki fogja rabolni a dohányboltot és le fogja szúrni a mellette tartózkodó alkalmazottat.

A rendőrök a helyszínen elfogták a trafik támadóját, egy 30 éves pásztói hajléktalant. Mint kiderült, a férfi részeg volt.

A rendőrök őrizetbe vették, kihallgatták, terrorcselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellene, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az esettel kapcsolatban felhívta a figyelmet, hogy terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

#Baleset-bűnügy#bűnügy#terrorizmus#terrorcselekmény#pásztó#nógrád megye#Tar#trafik#dohánybolt#részeg

Címlapról ajánljuk