Baleset-bűnügy

Jogerős életfogytot kapott a téglás rabló

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. október 10. 16:35

A férfi egy gyermekhátizsákba három tégladarabot tett, és azzal ütötte le egy mezőpeterdi dohánybolt eladóját. Korábban Németországban hasonló módszerrel ölt.

Előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla hétfőn azt a vádlottat, aki tégladarabokkal teli hátizsákkal támadott meg egy dohánybolti eladót Mezőpeterden.

A táblabíróság ezzel helybenhagyta a Debreceni Törvényszék elsőfokú ítéletét, tájékoztatta az ítélőtábla szóvivője az MTI-t. A férfi leghamarabb 25 év múlva szabadulhat feltételesen.

A vádlott a bűncselekmény elkövetése előtt költözött haza Magyarországra Németországból. Szülei házában élt, állandó munkahelye és rendszeres jövedelme nem volt, mindeközben rendszeresen ivott. 2020 márciusában elhatározta, hogy pénzt és más vagyontárgyakat szerez.

Egy gyermekhátizsákba három tégladarabot tett és kerékpárral Mezőpeterdre ment, ahol egy dohányboltot nézett ki magának. A férfi tudta, hogy a járványhelyzet miatt a dohányboltban csak egy vásárló tartózkodhat. Az eladótól cigarettát kért, majd amikor az eladó elfordult, hogy a polcról levegye a dohányárut, a férfi a tégladarabokkal teli hátizsákkal erőteljesen megütötte a nő fejét.

Az eladó a földre esett, ezután a férfi a hátizsákkal még több alkalommal fejbe vágta. Az eladó nem vesztette el az eszméletét, folyamatosan próbált védekezni, ezért a férfi zsákmány nélkül, a hátizsákot hátrahagyva elmenekült.

A férfi korábban, Németországban hasonló módszerrel kísérelt meg rablást, aminek során áldozata életét vesztette.

#Baleset-bűnügy#bűnügy#jogerős ítélet#életfogytiglan#dohánybolt#rabló

Címlapról ajánljuk