Baleset-bűnügy

Megpróbált segíteni a kalauz egy bántalmazott kislánynak, erre rátámadt az anyja

rtl.hurtl.hu

2022. július 2. 16:16

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

Tavaly októberben a Tiszakécske és Kecskemét közötti vonaton egy társaság utazott, amelynek tagjai hangoskodtak és obszcén szavakkal illették egymást. A csapat férfi tagjai néhány alkalommal meg is ütötték a nőket. Mivel az asszonyok ezt viszonozták és láthatóan jól szórakoztak, így ezzel nem foglalkozott a kalauz.

Azonban nem sokkal később az egyik férfi a kislányt kezdte pofozni, aki ezért sírva fakadt, így úgy érezte, hogy közbe kell avatkoznia. A hangoskodó bandának ez nem tetszett, és támadólag léptek fel a jegykezelővel: a gyermek anyja a férfi kezére ütött, majd próbálta lefejelni.

A vita szerencsére nem fajult tovább, mivel az utasok közül többen a kalauz segítségére siettek, aki időközben a rendőrséget is értesítette a történtekről. Amikor a vonat a megyeszékhelyre ért, a járőrök már az állomáson várták az agresszív társaságot és intézkedtek velük szemben.

A tiszakécskei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a 29 éves szelevényi nőt, aki elismerte bűnösségét, és annyit tudott felhozni mentségére, hogy a 11 éves kislány nevelőapja csupán játékból ütötte meg a gyermeket. A nyomozást a napokban befejezték az egyenruhások, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg illetékes ügyészségnek, írja a rendőrség honlapja.

Nyitókép: Donka Ferenc / MTI

#Baleset-bűnügy#vonat#bántalmazás#rendőrség#kislány#kalauz

Címlapról ajánljuk