Baleset-bűnügy

Méreg került a városligeti tóba, a margitszigeti japánkert halai is elpusztultak

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 6. 20:55

A margitszigeti díszhalakat a tavaszi takarítás miatt költöztették át pár nappal ezelőtt a Városligetbe. Szerdára az összes hal elpusztult.

Két fővárosi dísztó halai is elpusztultak szerdára, írja az Euronews. A furcsa körülmények között történt halpusztulás a városligeti tóban történt, ahová korábban a margitszigeti tavak halait áttelepítették.

A margitszigeti japánkert tavaiban aranyhalak éltek, a kertészek pár nappal ezelőtt mindet kifogták, hogy a tavaszi takarítás keretében rendbe tehessék a kis tavak és patakok medrét. A margitszigeti halakat átmenetileg a városligeti tóba áttelepítették. Rieger Johanna újságíró-műsorvezető tett közzé képet és videót a pusztításról.


Szerdára gyakorlatilag az összes hal elpusztult. Az Euronews információi szerint ismeretlen eredetű és összetételű vegyszer került a vízbe, ami így két tó halállományával végzett. A mérgezést csak néhány teknős élte túl, de elképzelhető, hogy idővel azok is elpusztulnak.

Nyitókép: Aranyhal (Koi Standard) a Margitszigeten 1936-ban kialakított japánkert dísztavában – Fotó: Jászai Csaba/MTVA bizományosi

#Baleset-bűnügy#mérgezés#halpusztulás#budapest#margitsziget#városliget

Címlapról ajánljuk