Baleset-bűnügy

Hatalmas kutyák marcangoltak egy idős férfit Szarvaskőn

rtl.hurtl.hu

2022. február 2. 13:23

A férfinek esélye sem volt a védekezésre, de súlyos sérülésekkel túlélte a támadást. A közismerten veszélyes kutyák ügyében eddig nem sokat tettek a hatóságok.

Két közép-ázsiai juhászkutya támadt egy idős férfire az Eger melletti Szarvaskő község Szérűskert elnevezésű településrészén még január elején – értesült az RTL Híradó.  

A férfinek esélye sem volt a védekezésre, az egyik nagy testű állat harapásaival három helyen szilánkosra törte áldozata karját, a másik a combján és a hasán okozott súlyos sérüléseket. A férfit megoperálták az egri kórházban, de további orvosi kezelésre szorul. 

A Híradó úgy tudja, hogy a kutyák gazdája ellen több feljelentést is tettek már az utóbbi években a környéken lakók. Több panaszlevélben is felhívták a polgármester, a jegyző, valamint a hatósági főállatorvos figyelmét arra, hogy a szabadon kószáló kutyák nagytestű, kifejezetten agresszív természetű ebek. 

Az RTL Híradó információi szerint a kutyák már két évvel ezelőtt is rátámadtak egy helyi asszonyra, akinek nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okoztak.

Információink szerint sem pénzbüntetést, sem egyéb szankciót nem alkalmaztak a politikusok körében mozgó férfival szemben, ahogy a kutyák „veszélyes ebekké” nyilvánítása is elmaradt a hatóság részéről. 

Az állatok gazdája a kötelező veszettség elleni oltás beadását sem tudta igazolni.

A környéken rengeteg kiránduló jár, gyerekek, idősek egyaránt, mivel az Országos Kék Túra útvonala mindössze száz méterre fut a támadás helyszínétől.

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#kutyatámadás#eger#szarvaskő#állattartás#kutya

Címlapról ajánljuk