A Város Királynői

„Luxusban és gazdagságban nőttem fel, erről én nem tehetek” – parázs vita lett abból, mennyire volt luxus a luxusszállás A Város Királynőiben

Kiss BalázsKiss Balázs

2023. december 6. 15:25

Solomon Zsuzsanna és Kalmár Paulina konfliktusa ugyan csak a londoni kirándulás alatt robbant ki, ám a közöttük lévő feszültség sokkal mélyebben gyökerezik. Az utolsó cseppet Paulina londoni megjegyzései jelentették. Zsuzsi szerint Paulina köszönet helyett, hátba szúrta őt, aki viszont elárulta, hol kezdődik nála egy luxusszállás. Az rtl.hu-nak adott interjújukban a konfliktusukról meséltek A Város Királynői.

A Temze felett elköltött vacsora kemény vitába torkollott Solomon Zsuzsanna és Kalmár Paulina között, miután Paulina megjegyzéseket tett a „szocreálos” londoni szállásukra, amivel vérig sértette barátnőjét. Zsuzsi ezt követően Paulina fejéhez vágta, hogy azért nem tud semmit sem értékelni, mert beleszületett a luxusba. 


Bár visszatekintve abban egyetértettek, hogy kettejük kapcsolata mindig feszült volt, ennek okait másként látják.

Zsuzsa nem tudja magát visszatartani. Ami a szívén, az a száján. Nem hallgatja meg a másik véleményét, csak mondja a magáét

– emlékezett vissza Paulina a konfliktusukra. Zsuzsi azonban úgy gondolja magáról, hogy alapvetően békés természetű, de hatalmas az igazságérzete, ezt láthattuk a képernyőn is. Miután heteket töltött a londoni út szervezésével – nem mással végeztette a munkát, saját maga intézte a dolgokat, – nagyon rosszul esett neki, amikor visszahallotta Paulina elégedetlenkedését.

Gyerekkorom óta imádok adni. Kislányként kézzel készítettem ajándékokat a szomszéd néniknek, mert ez a szeretetnyelvem. Jobban szeretek adni, mint kapni

– mesélte Zsuzsi, aki azzal egyetértett, hogy ennyi embernek nehéz volt megfelelő szállást találni, mivel ez egy last minute utazás volt, ráadásul a londoni divathét miatt telítettek voltak a szállodák. De visszautasította azt a vádat, miszerint egy sima apartmanba vitte volna a többieket.

„Egy ötcsillagos luxus-apartmanszállodában voltunk, ami azt jelenti, hogy hatalmas, 100-150 négyzetméter, apartman méretű lakosztályokat kaptunk, amiben volt 2 fürdőszobánk, kandallós nappali, étkező, felszerelt minibár, konyha és minden, ami egy ötcsillagos szállodától elvárható. Úgy kerestem szállást, hogy pár perc sétára legyenek a luxusüzletektől és a legjobb éttermektől, ahol mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelőt” – mondta Zsuzsi, majd hozzátette: 

A személyzet minden kérésünket azonnal teljesítette, pontosan, mint bármelyik ötcsillagos szállodában. 

Ezzel a kijelentéssel Paulina viszont nem értett egyet, szerinte a szobáik hidegek voltak, nem volt konyha és még egy büfészerű étterem se, ahol ehettek volna.

„Lehet, hogy keveset vagyunk a szállodában, de amikor ott vagyunk, szeretnénk magunkat jól érezni, mi ilyenek vagyunk. Reggel, mikor felkelünk, szeretnénk egy jót reggelizni együtt, nem pedig azzal foglalkozni, hogy boltot keresünk a neten. Vagy, amikor fáradtan hazaérünk a fashion showról, akkor room service-t használunk, és az sem volt persze.” Paulina hozzátette, jó társaságban telt a kirándulás, és alapvetően a szállással sem volt gond, de Zsuzsi nem engedte, hogy ezt elmondhassa neki. „Zsuzsa kicsit túlgondolta, de majd csak megbeszéljük, szerintem félreértés történt.” A Város Királynői következő részében ennek ellenére újabb parázs vita robban ki Paulina és Zsuzsa között.


Zsuzsit viszont mélyen érintették a történtek, és sokkal többet látott a probléma mögé, mint azt, hogy Paulina tett néhány epés megjegyzést. „Paulinának fogalma sincs, mennyi munka van ebben, szerintem azért, mert soha nem intézett semmit magának. Meg sem köszönte a fáradozásomat, úgy éreztem, ő úgy gondolta, hogy neki ez jár, és ez a baj. Én soha nem tudnék ilyen hálátlan lenni, főleg, ha meghívnak.” Zsuzsi szerint az olyan emberek, akiknek korábban nem adatott meg mindig a luxusszállás, mint Violetta, Laura, vagy ő, más értékrendet képviselnek. 

„Szerintem Paulina kiváltságosnak érzi magát, a viselkedése abból adódik, hogy ő mindent megkapott. Ez egyrészt nagyon jó, és félre ne érts, én ennek nagyon örülök. Az lenne a jó, ha a világon mindenki úgy indulna el az életben, hogy mindene megvan. Azonban úgy érzem, hogy Paulina semminek nem tud örülni, semmit nem tud értékelni. Moncsi elmondta, hogy a szállást a hátam mögött szidta, utasellátóhoz hasonlította, míg mások megköszönték a szervezést” – mondta Zsuzsi. 

Én itt, a hálátlan, mindenben a hibát kereső embereknél húzom meg a határt.

Mindeközben Paulina nem érti, mi motiválja Zsuzsit abban, hogy ilyeneket állítson róla, de gyanítja, hogy más lehet a felbujtó.

„Violetta és a többiek hülyeségeket beszéltek a háta mögött és úgy érzem, hergelték Zsuzsát, aki amúgy nem annyira ismer engem” – kezdte Paulina. 

Igen, luxusban és gazdagságban nőttem fel, erről én nem tehetek, én csak hálával tartozom a szüleim, a sors és az Isten felé. Az, hogy ez neki nem tetszik, féltékeny vagy irigyel, arról én nem tehetek.

Zsuzsi többek között azért is döbbent le a történteken, mert nincs hozzászokva, hogy valaki ennyire nyíltan és otrombán visszautasítson egy ajándékot – még akkor sem, ha valaki ilyen gazdag. Ebben erősítette meg egyik barátnője példája is, akit nem egy Fashion Week szintű ajándékkal lepett meg, mégis csodásan érezték magukat.

„Van egy nagyon jó üzletfelem, aki egyben jó barátnőm is lett az évek alatt, akit egy mini luxusglamping-re vittem el, vagyis egy sátornak álcázott luxusházacskában volt a szállásunk a dzsungel szélén, és az volt az eddigi legkedvesebb utunk, pedig rendszeresen lakunk csillogóbbnál csillogóbb szállodákban is az üzleti útjaink során” – mesélte Zsuzsa.

Megkérdeztük Paulinát, hogy mi lenne az az ajándék, amivel le lehetne venni a lábáról.

„Ahogyan a műsorban is elmondtam, nekem egy nyaralás ott kezdődik, hogy legalább olyan körülmények között vagyunk, mint amilyeneket a hétköznapok is biztosítanak. De nekem valójában nem ilyen meglepetésekkel lehet kedveskedni, szeretem a személyre szóló ajándékokat, a közös élményeket, ahol együtt lehet a család, mert ez nekünk ritkán adatik meg mostanság.” 

Legkedvesebb születésnapi ajándéka is ilyen volt, amikor nemrégiben Magyarországon összegyűlt a világ minden táján szétszóródott család. „Elvittek egy nagyon szép reggelizőbe, ahol díszbe borult az egész hely, itt, Budán a II. kerületben. Aztán lementünk Siófokra egy ötcsillagos szállodába, ahol a legszebb lakosztályt kaptam. Vihettem a kiskutyámat, ott volt az akkori párom és az egész család, még az öcsém is, aki akkor Barcelonában élt. Az egész nap egy nagy ünnep volt.”

Nyitókép: RTL Sajtóklub

#A Város Királynői#solomon zsuzsanna#zsuzsi#kalmár paulina#paulina#interjú#luxus#apartman#hotel#konfliktus#london#fashion week#elégedetlen#hála#köszönet#vita#hiány#ma

Címlapról ajánljuk