XXI. Század

Véres leszámolás Budapesten

rtl.hurtl.hu

2011. október 26. 8:03

Bérgyilkosok a magyar fővárosban. A rendszerváltás előtt nem jártak az orszgában, csak egy alkalommal, 1987-ben. Egy kolumbiait kellett megölniük.

Enrique Parejo Gonzalez alig fél éve volt nagykövet Budapesten. Nem volt diplomáciai tapasztalata, inkább azért akkreditálták Magyarországra, hogy ne legyen szem előtt. Otthon igazságügy miniszter volt, ami a nyolcvanas években az egyik legveszélyesebb állás volt Bogotában. A kábítószer maffia válogatás nélkül ölt bírókat, újságírókat, politikusokat vagy éppen rendőröket, ha azok megpróbálták akadályozni a terjeszkedésben.

Parejo is így tett, minisztersége alatt háborút hirdetett a bűnözőkkel szemben. Akkor a legveszélyesebb drogbáró Pablo Escobar volt, aki egészen borzalmas módon tartotta rettegésben ellenfeleit. Egy alkalommal a vele szemben ítélkező bírót először megfenyegette egy újságcikkben, majd őt és egész családját – beleértve kiskorú gyerekeit – kivégezte.

Parejot is elérte a maffiavezér keze, Escobar rendelte meg a kivégzést. Magyarországon korábban hasonló sem történt.

Interjút adott a XXI. századnak a nagykövet életét megmentő orvos, a tettesek után nyomozó rendőr és a Külügyminisztériumban akkor referáló szakember. Stábunk megtalálta az ügy nyomozati anyagát, az eredeti jegyzőkönyveket és fényképfelvételeket.

#XXI. Század#budapest#rtl#RTL Klub#merénylet#nagykövet#nyomozás#kolumbia#leszámolás#bérgyilkos

Címlapról ajánljuk