Belföld

Pikó András a fizetéséből rakott össze 5 milliót a kampányra

rtl.hurtl.hu

2024. május 16. 6:43

A polgármester arra is reagált, hogy elindult vele szemben a helyi MSZP.

Pikó András, Józsefváros polgármestere a Partizán szerda esti műsorában elmondta, hogy nagyrészt saját forrásokból, például a megtakarításából és egyéni adományokból finanszírozza kampányát, bár némi pártsegítséget is igénybe vesz, írja a Telex.

Amikor Gulyás felhozta, hogy Pikó ellenfelének, Sára Botondnak is hasonló fejlesztési célok vannak a programjában, Pikó úgy nyilatkozott, hogy meglepő számára, hogy a Fidesznek most először van kampánya és programja, mert korábban ilyen nem volt. 

A programok egy jelentős részét egyébként már megcsináltuk, de nagyon jó, hogy átvesznek olyan kezdeményezéseket, vagy olyan programelemeket (zöldítést, bérlakásépítést) amivel előtte, Kocsis Máté idejében egyáltalán nem foglalkoztak

– mondta erről Pikó

Az MSZP-ről is szó esett a beszélgetés során, korábban az rtl.hu is megírta, hogy a helyi szocialisták „nem akarnak tömegeket képviselet nélkül hagyni”, ezért elindulnak a közös jelölt Pikóval szemben. A polgármester szerint az MSZP helyi szervezete már évek óta együttműködik a Fidesszel, emiatt ki is léptek a koalícióból.

Nyitókép: Pikó András, a VIII. kerület polgármestere beszédet mond a felújított fővárosi Blaha Lujza tér átadásán 2022. december 10-én – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#pikó andrás#választás#józsefváros#mszp#finanszírozás#partizán

Címlapról ajánljuk