Külföld

Belgorodban felrobbant és összeomlott egy tízemeletes panelház

rtl.hurtl.hu

2024. május 12. 15:55

A Kreml az ukránokat azzal vádolja, hogy az ő rakétájuk miatt robbant fel a ház, míg Kijev orosz provokációt sejt a tragédia mögött.

Belgorodban egy robbanás után összeomlott egy tízemeletes panelház – írja a BBC. A térfigyelő kamerák felvételei szerint az épület aljának közelében nagy robbanás történt ezután dőlt össze a ház.


Az orosz hatóságok szerint 17 ember sérült meg, de sokan még a romok alatt lehetnek. A Baza orosz Telegram csatorna arról számolt be, hogy legalább négyen meghaltak, további 35 pedig megsebesült. Később már azt írták, hogy 7 halálos áldozat van, de ezt még nem erősítették meg.

Belgorod közel van az ukrajnai Harkivhoz, ahol az oroszok pénteken offenzívát indítottak.


A Kreml Ukrajnát vádolja azzal, hogy csapást mértek a tízemeletes házra és az okozta az összeomlását. Azt írták, hogy akkor érte találat a házat, amikor ukrán rakétákat lőttek le és egy Tochka-U rakéta darabja eltalálta a házat. A Kyiv Post szerint a felvételek ezzel szemben azt mutatják, hogy a pincében történt robbanás, emellett az ukrán hatóságok arra céloztak, hogy orosz provokáció történt. Úgy vélik, hogy a mostani esettel tudják majd igazolni a későbbiekben, ha civil célpontokat támadnak Vlagyimir Putyin csapatai. 

Kijev azt állítja, hogy csak katonai célpontokat támadnak és nem ők okozták a tragédiát.


Nyitókép: Reuters

#Külföld#belgorod#tízemeletes#panelház#összeomlás#orosz-ukrán háború#rakéta

Címlapról ajánljuk