Belföld

Magyar Péter beolvasott Orbán Viktornak: infláció, bérek, gyerekszám, gazdák, kórházak

rtl.hurtl.hu

2024. május 14. 12:25

Magyar Péter szerint egy olyan üzemet adtak át, ami nincs is kész. 

Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében adták át a Mol tiszaújvárosi poliolüzemét, erről a miniszterelnök Facebook-oldalára töltött fel videót. A kommentelők között azonban megjelent Magyar Péter, a Tisza Párt alapítója és EP-listavezetője, aki arról írt, ők is jártak ott, de nem ellenőrzött közönség előtt. 

Egyébként az üzem nincs kész, mindenki tudja, de úgy tűnik, kell a szalagátvágás…

– írta Magyar Péter, aki a következő felsorolással folytatta: „Két év alatt 47,5 % volt az élelmiszerinfláció Magyarországon, 20%-kal csökkentek a reálbérek, 220 ezer üres ház van a vidéki falvakban, 2010-ben 750 ezer ma 250 ezer családi gazdálkodó van Magyarországon, 800 darab betöltetlen háziorvosi praxis van, sorra zárnak be a vidéki szülészetek, majdnem egymillió honfitársunk volt kénytelen elhagyni a hazáját, tavaly született a legkevesebb magyar gyermek. Hazánk a 2. legszegényebb és legkorruptabb uniós tagállam.”

Ajánló: Publicus: Magyar Péter pártjára szavazna az emberek 20 százaléka 2026-ban

Magyar Péter beolvasott Orbán Viktornak: infláció, bérek, gyerekszám, gazdák, kórházak
Fotó: Facebook

Példátlan helyzet Magyarországon 

A kegyelmi ügy februári kirobbanása óta úgy tűnik, hogy a Fidesz nem találja a hangot. Előtte megszokhattuk, hogy ők diktálják, miről szóljon a közélet, ez most másképp van. Magyar Péter megjelenése új helyzetet teremtett, pártja egyre erősödik, és ahelyett, hogy visszavenne a karaktergyilkossági kísérletek miatt, csak megy előre. Eközben Orbán Viktor zárt körű választási gyűléseken lép fel. A Házon kívülben elemzőkkel beszélgettek a szokatlan hazai politikai helyzetről:


Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI, Illyés Tibor / MTI

#Belföld#magyar péter#orbán viktor#mol#komment#Európa

Címlapról ajánljuk