Belföld

Vidnyányszky Attila dörgedelme, Hszi Csin-ping látogatása, Tompos Kátya betegsége

rtl.hurtl.hu

2024. május 11. 19:55

Folytatódik Orbán Viktor zártkörű kampánya, a Fideszben pedig bizakodóan tekintenek a jövőbe, Hszi Csin-ping szintúgy, mint ennek hangot is adott a Magyar Nemzet hasábjain. Magyar Péter Anyák Napján Debrecenben tartott nagygyűlést, amire Kósa Lajos már előre készült. Kulka János a Nemzet Színésze lett, de Vidnyánszky Attila mégsem kereste – hozzánk azonban volt néhány keresetlen szava a Nemzeti Színház igazgatójának. Elindult az RTL legújabb kvízműsora, a The Floor, és kezdetét vette a ValóVilág12. A hét videós összefoglalója.

Miskolcon kampányolt Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetője. Bár magát az eseményt stábunk csak tisztes távolból figyelhette, a politikus végül mégis kameránk elé állt. Elmondta, mire számít a júniusi választáson, amit a kormányinfón Gulyás Gergelytől is próbáltunk megtudni, kevesebb sikerrel. Megkérdeztük volna Orbán Viktort, hogy hány mandátumot vár az EP-választáson, de továbbra sem nyilvános, mikor és hol kampányol a miniszterelnök.


Deutsch Tamás optimizmusa nem biztos, hogy annyira megalapozott, legalábbis a közvéleménykutatók felmérései erre engednek következtetni: a Fideszt a Republikon 35, az IDEA 40, a Medián pedig 45 százalékra méri, ami mind alacsonyabb, mint a kormánypárt eddigi legrosszabb, 2004-es EP-választási eredménye, amikor 47 százalékot értek el. Akkor ez 12 mandátumra volt elég.

Hszi Csin-ping Magyarországon járt

A független sajtó részleges kizárásával zajlottak Hszi Csin-ping kínai elnök budapesti programjai is. Hszi húsz éve az első kínai államfő, aki Magyarországon járt, a reptéren szerda este Orbán Viktor és felesége várta kenyérrel, sóval, valamint egy néptánccsoporttal.


Egy momentumos képviselő szerint kínai követségi önkéntesek járták a várost és ellentüntetőkre, tibeti és tajvani zászlókra vadásztak – Gulyás Gergely miniszter úgy nyilatkozott, ki kell vizsgálni, ha valóban így történt.

Mindeközben Peng Li-jüan, Hszi Csin-ping kínai elnök felesége, Lévai Anikó, Orbán Viktor magyar miniszterelnök felesége kíséretében csütörtök délután Budapesten meglátogatta a magyar-kínai kéttannyelvű iskolát, érkezésükkor a diákok kínai és magyar zászlókat tartva álltak díszsorfalat. Peng Li-jüan és Lévai Anikó nagy érdeklődéssel figyelték a kínai nyelv és a hagyományos kínai kultúra – például papírvágás és kalligráfia – óráit, és szívélyes eszmecserét folytattak a diákokkal, számolt be az eseményről a kommunista diktatúra propagandája.

Kulka János lett a Nemzet Színésze, Vidnyánszky Attila pedig elküldött minket oda, ahova gondolta

Nagy örömére és meglepetésére szolgált Kulka Jánosnak, amikor Molnár Piroska azzal hívta fel, hogy beválasztották a Nemzet Színészei közé. A 12 fős társulatba új tagot egy régi tag halála esetén választanak, egyhangú szavazással, az új Nemzet Színészét pedig a díj megalapítása óta mindig a Nemzeti Színház főigazgatója hívja fel a hírrel.

Ezúttal azonban ez mégsem így történt, ám hogy miért, azt nem sikerült megtudnunk Vidnyánszky Attilától. Az igazgatót hiába kerestük először e-mailben, majd személyesen, szerinte csatornánknak nincs joga kérdezni, mert pusztítjuk a magyar ember lelkét.


A Kulka Jánost felhívó Molnár Piroska otthonában nyilatkozott a Fókusz stábjának, szerinte mindenkinek, köztük az RTL-nek is joga van kérdezni. Arról is beszélt, szerinte Vidnyánszky miért nem tudta maga értesíteni a legújabb Nemzet Színészét:

Miért pattannak le a Magyar Péterrel szembeni kritikák Magyar Péter híveiről?

Magyar Pétert a kormánymédia és egy ideje már az ellenzék egy része – különösképpen a DK – is támadja. Előbbi egyebek közt „baloldalisággal”, „háborúpártisággal”, erőszakkal és különböző női kiegészítőkkel, utóbbi pedig azzal, hogy a Fidesz politikájával ért egyet, orosz propagandát terjeszt, és ellenségnek tekinti a brüsszeli központú európai együttműködést. Híveit ezekről a kritikákról is kérdeztük a debreceni tüntetésen, de kíváncsiak voltunk arra is, mit gondolnak arról, hogy Magyar Péter csak akkor állt nyilvánosság elé, amikor volt felesége már elvesztette minden politikai hatalmát, és hogy hajlamos keményen beleállni azokba, akikkel konfliktusba kerül:

Diáklányok vertek meg egy tízéves fiút, életveszélyes állapotban került kórházba

Szerdán egy kemecsei általános iskolában egy tízéves fiú életveszélyesen megsérült, mikor néhány lány rátámadt: hátulról rántották a földre, és megrugdosták. A kisfiú lépe olyan mértékben sérült, hogy azt el kellett távolítani. Az esetet az osztályfőnök jelentette az igazgatónak, mentőt is hívtak, a rendőrség pedig nyomozást indított. A bántalmazott fiú családja a nyíregyházi kórház előtt nyilatkozott híradónknak:

Vakon kezdett előzni, 200-zal csapódott a luxusautó egy kocsiba, amiben egy nagymama ült az unokájával

Barátja szerint „megfontolt, higgadt, és magabiztos” sofőr volt az a testépítő és MMA-harcos, aki szombaton Mercedesével nagyjából óránként kétszáz kilométeres sebességgel, fékezés nélkül csapódott egy balra kanyarodó Suzukiba, majd egy fába Pécs mellett. A több mint hatszáz lóerős Mercedes sofőrje és utasa a helyszínen életét vesztette, a Suzukit vezető nőt életveszélyes, a hátsó ülésen ülő unokáját súlyos sérülésekkel szállították kórházba.


A baleset előtt a Mercedes egy Audi mögött hajtott, amelynek vezetője éppen csak el tudta kerülni a balra, egy földútra kanyarodó piros Suzukit, a fekete Mercedes azonban nem volt ilyen szerencsés. 

Ez nem az első eset, mikor egy luxusautó jóval a sebességhatár felett repesztve halálos balesetet okoz, épp a héten hallgattak ki egy újabb gyanúsítottat a tavaly júliusi Árpád hídi halálos biciklis gázolás ügyében, mikor három autós vett részt a spontán gyorsulási versenyben, ami közben egyikük elgázolta a kerékpárost, aki később belehalt sérüléseibe. Ennek kapcsán szakértőkkel kerestük a választ, hogy vajon tényleg több végzetes balesetet eredményeznek-e a nagy teljesítményű autók, miért fordulnak elő ilyen esetek, és egyáltalán, szükség van-e 200-zal száguldani képes járművekre a közutakon.

Tompos Kátya súlyos beteg

Szomorú hír érkezett csütörtök reggel: Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színésznő egy igen ritka daganatos betegségben szenved. A terápiát már megkezdték Magyarországon, de mellette egy külföldi kezelés is nagyon biztató eredményeket ígér. Ennek önerőből vágtak neki, de mára elfogytak az anyagi lehetőségeik. Tompos Kátya pályatársai és a Fábián Juli Emlékalapítvány most támogatói estet szerveznek a Szegedi Nemzeti Színházban. A Fókusz kamerái előtt a színésznő közeli barátja és alkotótársa, Hrutka Róbert osztott meg részleteket Tompos Kátya betegségéről:

 

„Mindenki imádta, felnőtt férfiak zokogtak” – megszólalt Berkes László özvegye

A spanyol orvosok szerint hirtelen szívhalál vitte el mindössze 47 évesen Berkes László testépítőt, aki szombaton hunyt el Spanyolországban. A neves edző a testépítő Eb-re érkezett Santa Suzannába, kivételesen egyedül, ami miatt feleségét azóta is bűntudat gyötri. Berkes László edzésmódszerei messze földön híresek, eredményt szerinte csak fegyelemmel lehet elérni. A Fókusz kamerái előtt felesége, pályatársai és növendékei emlékeztek rá.

Balogh Levente nem hisz abban, hogy ördögtől való a műanyag vagy az alumínium

Miután kiderült, hogy a Cápák Között befektetői elé járult Almalomb Coffee nagyobb részt lebomló kapszulák gyártásával foglalkozik, Balogh Levente nem hagyhatta szó nélkül a témát. A Cápa a tudatos hulladékfelhasználásban hisz, és kifejezetten ódzkodik a lebomló kapszuláktól, amelyek szerinte nem biztosítják a tökéletes kávéélményt. Annak ellenére, hogy Ásványi Rita ügyesen felépített pitchet adott elő, a Cápákat nem sikerült megnyernie. 

A The Floor játékosa egyszerre 21 mezőt nyert el riválisától

Hétfőn indult el a The Floor, az RTL legújabb vetélkedője, amelynek már az első hetén hihetetlen izgalmaknak lehettünk szemtanúi. A szerdai, harmadik adásban például Peti, aki körről körre aratta a diadalokat, a végén még a veszélyes divatikonok kategóriában is próbára szerette volna tenni magát. „Önmagam megcsúfolása lenne, ha nem ezt kérném” – magyarázta döntését a játékos. Óriási küzdelmet hozott a kihívott Esztivel vívott párbajuk, ugyanis több mint 20 mezővel növelhették a területeiket.

Isten hozott, öcsém

Igen, ez a ValóVilág, ráadásul már a tizenkettedik évad. A Villába idén sem kispályás figurák költöztek be. Itt van például VV Geri, aki nemcsak a fociért, de de az irodalomért is rajong, vagy éppen a 18 éves VV Bogi , aki takarításmániás, de előző porszívójával egy exe lelépett, így nem maradt más választása, mintsem hogy nyerjen, és nyereményéből vegyen egy márkás készüléket. 

#Belföld#a hét videói#deutsch tamás#ep-kampány#orbán viktor#közvéleménykutatás#Hszi Csin-ping#lévai anikó#magyar péter#debrecen#kósa lajos#vidnyánszky attila#kulka jános#molnár piroska#Kemecse#pécs#baleset#tompos kátya#Berkes László#Hrutka Róbert#balogh levente#Cápák között#the floor#szujó zoltán#valóvilág12#vv geri#vv bogi#vv reni#vv valen#vv dorka#ma

Címlapról ajánljuk