Videó

„Orbán hasonló demokrata volt, mint Péter, de neki agyára ment a hatalom”

rtl.hurtl.hu

2024. május 6. 10:31

Magyarok ezrei tüntettek Orbán Viktor miniszterelnök ellen egy vasárnapi nagygyűlésen, hetekkel a június elején esedékes európai parlamenti és helyhatósági választások előtt – számolt be a Reuters. Magyar Péter rendezte meg a nagygyűlést, amelyen mintegy tízezer ember vett részt Debrecenben, a kormányzó Fidesz egyik fellegvárában. A zászlókat lengető támogatókhoz szólva Magyar Orbán egyik fő politikáját vette célba, és bírálta, hogy Magyarországon rendkívül alacsony a családi pótlék.

A debreceni tüntetésről írt részletes beszámolónk itt olvasható.

„12 200 forint az egy gyermekes családoknak juttatott havi családi pótlék. Ez 30 euró. Ha ezt bárhol Európában elmesélik, senki nem fogja elhinni. Teljesen új rendszerre lenne szükség, ahol a szociális támogatás valóban szociális alapon ér célba” – mondta a vasárnapi rendezvényen Magyar Péter.

Arra is kitért: Magyarországot egy szerinte jól összekapcsolt elit irányítja, amelynek igyekszik majd véget vetni megválasztása esetén.

Az egyik tüntető azt mondta a Reutersnek:

Fiatal korában Orbán Viktor hasonló kampányokat vitt végbe, és hasonló demokrata volt, mint most Péter. De Orbán Viktornak az agyára ment a hatalom. Nem szabad 8 évnél tovább egy kormányzónak, egy miniszerelnöknek hatalomba lenni.

A Tisza Párt debreceni anyák napi nagygyűlésén az egyik fellépő a világhírű operaénekesnő, Rost Andrea volt. Az eredeti tervek szerint kísérettel énekelt volna, de állítólag zenésztársa a fellépés előtt 20 perccel közölte, mégsem vállalja a műsort. Rost Andrea viszont nem lépett vissza, és elénekelte a Tisza Párt kvázi himnuszának számító Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdalt előbb egyedül, majd Magyar Péterrel és párjával, Vogel Evelinnel. A videó itt nézhető meg:

 

#Videó#magyar péter#orbán viktor#debrecen#nagygyűlés#tüntetés#politika#Európa#választások

Címlapról ajánljuk