Videó

A szélsőjobboldal is kilátogatott a londoni palesztinpárti tüntetésre, de csak rendőröket vertek – videó

rtl.hurtl.hu

2023. november 11. 15:50

Hatalmas tömeg verődött össze Londonban, hogy részt vegyen a palesztin szolidaritás menetén. A szélsőjobboldal is készült, de ők inkább angol rendőröket vertek. 

Több százezren vehetnek részt Londonban a palesztin szolidaritás menetén. A fenti videóban légifelvételek is vannak, ez alapján jól látszik az embertömeg nagysága.

Helyszíni beszámolók szerint a megmozdulás jobbára békés, a tiltakozók célja valamilyen tűzszünet kikényszerítése lenne Izrael és a Hamász terroristái között a Gáza övezetben. Néhány ellentmondásos skandálást is lehetett hallani. Egyesek a konzervatív brit miniszterelnököt, Rishi Sunakot és a munkáspárti ellenzék vezetőjét, Keir Starmert szidták, szégyennek nevezve a politikusokat.


Mások azt skandálták:

Palesztina szabad lesz, a folyótól a tengerig.

Ezzel az a probléma, hogy a Jordán folyó és a Földközi-tenger között ott van Izrael, így a rigmus egyben megkérdőjelezi Izrael állam létét.

A demonstrációra egyébként az angol szélsőjobboldal is készült. Ismert focirigmusokat skandáltak, majd megpróbáltak áttörni a rendőrkordonon. Ehhez a rendőrökre is rátámadtak, egyebek közt üvegpalackokkal dobálták az angol hatóság embereit. Az összecsapások következtében mintegy 100 embert tartóztattak le. A harcokat a fenti videóban is megnézheti.

#Videó#palesztin#tüntetés#london#egyesült királyság#ellentüntető#verekedés#Külföld

Címlapról ajánljuk