Videó

„A dzsinn nálunk egy alkoholista” – a kulisszák mögött Geszti Péterrel

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 9. 20:52

Néhány nap múlva debütál Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István vadonatúj world musicalje, az Ezeregy éjszaka a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Az előkészületekbe és kulisszatitkokba Geszti Péter, a darab dalszövegírója, kreatív producere avatta be stábunkat.

Geszti Péter lelkesen készül a darab bemutatójára. Hosszú évek óta dédelgetett álma, hogy Monori Andrással és Tasnádi Istvánnal összefogva a keleti mesevilág izgalmas mozzanatait feldolgozó musicalt színpadra vigye. Most hat teltházas estén, 24 ezer néző előtt mutathatják meg az előadást, Magyarország legnagyobb színpadon. 

Geszti Péter a főpróbahét közepén kalauzolta kameránkat a kulisszák mögé, hogy ízelítőt adjon az előkészületekből. A Dóm téri nagyszínpadon már áll az Ezeregy éjszaka mesés tájait megelevenítő díszlet, ahol a legapróbb látványelemnek és kelléknek is megvan a maga helye és funkciója. 

A grandiózus látvány és szemet gyönyörködtető jelmezek Bujdosó Nóra munkáját dicsérik. A lehengerlő színpadképet egy mintegy 130 négyzetméternyi LED-fal is segíti, ami Madarász „Madár” János visual- és világítástervező munkája.

Juronics Tamás rendezésében az ismerős, mégis újszerűen ábrázolt alakokat nagyszerű színművészek keltik életre. A történet keretjátékában Trokán Nóra alakítja Seherezádét, aki Sahriár király, azaz Bányai Kelemen Barna dühének csitítása érdekében kezd mesélni. A varázslatos cselekmény hőseiként Márkus Lucát és Tasnádi Bencét láthatják a nézők, ellenfelüket Stohl András, a csodaszép hercegnőt Bori Réka kelti életre. 

Az udvari főenunuch és a dzsinn kettős szerepében Mészáros Máté a musical mindkét síkján részt vesz a kalandok bonyolításában. Háremhölgyekként a Jazz+Az két énekesnője, Behumi Dóri és Váczi Eszter is végigkíséri majd a színpadi eseményeket. Az Öreg Szultán szerepére meghívott Tamási Zoltán, és a Maszrúr hóhért, valamint az Ifrítet alakító Kőrösi András vendégművészek mellett a musicalben a Szegedi Nemzeti Színház Drámatagozatának három népszerű tagja, Kárász Zénó, Szívós László és Rédei Roland is játszik. A nagyszabású musicalben ráadásul több mint 40 statiszta, táncos, csoportos szereplő, és még tűzzsonglőr is színpadra lép majd.

Geszti Péter és szerzőtársai legújabb, feledhetetlen musicaljét augusztus 11-én, 12-én, 13-án, 18-án, 19-én és 20-án láthatja a közönség a Szegedi Szabadtéri Játékokon. 

#Videó#szegedi szabadtéri játékok#geszti péter#ezeregy éjszaka#monori andrás#musical#Tasnádi István#kulissza#díszlet#backstage#szeged#dóm tér

Címlapról ajánljuk