Videó

Ónodi Eszterék megjárták a börtönt, Erős Antóniáék amerikai képernyőn tűntek fel

rtl.hurtl.hu

2023. július 26. 15:47

„A második megrázó volt. Örültünk, hogy kijutottunk a szabad levegőre” – mesélte Stahl Juditnak a börtönlátogatásról a Chicago musical felügyelőnőjét alakító Janza Kata, aki sokat figyelte akció közben a fegyőröket, hogy minél hitelesebben alakítsa Morton mamát, a szigorú börtönőrt. Stahl Judit a Szabadtéri Szalon adásában a vezető színészek közül Ónodi Eszterrel, Czakó Juliannával, Janza Katával és Mészáros Mátéval beszélgetett a világhírű musicalről, amely péntektől vasárnap újra látható lesz a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse világszerte ismert musicalje, a Chicago egészen egyedi koncepcióval érkezett 2022-ben a Szegedi Szabadtéri Játékokra, a hatalmas siker miatt a darab idén is látható lesz a szegedi színpadon.

Béres Attila rendező megfogalmazásában nemcsak az igazságszolgáltatás és a showbiznisz olvad egybe a musicalben, reflektál a darab központjában álló 15 perc hírnév jelenségére is, sok izgalmas megoldással kikacsintva a magyar valóságra is. 

A magyar néző számára még ismerősebbé és szórakoztatóbbá teszi ezt, hogy a hazai televíziózás ikonikus műsorvezető párosa, Erős Antónia és Szellő István is megjelennek a chicagói képernyőkön, ahogy Roxie Hart sorsának alakulásáról tudósítsanak.

A darab női főszereplői még júniusban részt vettek a Fókusz stábjával egy börtönlátogatáson, hogy betekinthessenek egy valódi börtön hétköznapjaiba. 

A revüsztár kettős gyilkos Velma Kelly szerepében Ónodi Esztert láthatjuk, akit Billy Flynn ügyvédként Nagy Ervin képvisel majd a Dóm tér színpadán. Morton Mama dögös börtönőr szerepében Janza Kata látogat el újra kedvenc városába, Szegedre.

A színművészek rutinos fellépői a szabadtéri színpadnak: Nagy Ervin korábban a Leányvásár és a Marica grófnő operettekben is megmutatta már sokoldalú tehetségét. A Jászai Mari-díjas Ónodi Eszter a Chicago előtt olyan nagyszabású prózai előadásokkal látogatott a napfény városába, mint a III. Richárd és Az ember tragédiája, Janza Kata pedig olyan közönségkedvenc musicalekben volt látható, mint a Rudolf, a Rómeó és Júlia, a Szentivánéji álom, a Jekyll és Hyde, az Elfújta a szél, az Apáca Show és az Elisabeth.

2022-ben az alkotók 150 tehetséges jelentkezőből választották ki a Domján Edit-díjas Czakó Juliannát a főszerepre, aki a hírnévre vágyó Roxie Hartként csatlakozott a szereplőgárdához. A Jászai Mari-díjas Mészáros Máté – aki idén a Chicago után az Ezeregy éjszaka musicalben is feltűnik, Mr. Celofánként egy pillanat alatt belopta magát a szegedi közönség szívébe.  A Konferanszié szerepében pedig a népszerű stylist, műsorvezető, látványtervező, Lakatos Márk foglalja egységbe és közvetíti a pergő eseményeket, melyeknek egyszerre narrátora és közreműködője.

A strucctollakban, rabruhákban, panel-romantikában és vérpezsdítő ritmusokban bővelkedő előadást idén három alkalommal, július 28-án, 29-én és 30-án este láthatják a színházrajongók a szegedi Dóm téren.

 

#Videó#szegedi szabadtéri játékok#chicago#stahl judit#szabadtéri szalon#ónodi eszter#czakó julianna#janza kata#mészáros máté#kulisszatitkok#szeged#musical

Címlapról ajánljuk