Választás 2022

Kovács Gergely: Bocs mindenkitől, hogy nem lett meg az 5 százalék, elfelejthetjük Márki-Zayt

rtl.hurtl.hu

2022. április 4. 6:30

Az MKKP elnöke csalódott, és szomorúnak tartja, hogy „van egy ilyen oroszbarát kormányunk”.

Csalódottságát fejezte ki az országgyűlési választás eredményével kapcsolatban Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke, aki szerint a kormány az eddigi politikáját folytatja a következő négy évben is.

„Szomorú, hogy van egy ilyen oroszbarát kormányunk”, amely az ukrajnai háború okozta helyzetből is „nullára kijött”, értékelte a választás eredményét a politikus az MTI-nek a szavazatok teljes feldolgozottsága előtt, vasárnap éjjel az MKKP budapesti eredményváróján.

Szerinte „a Fidesz ellenzékellenes kampányából egy szó nem volt igaz”, de úgy tűnik, működött. Kovács Gergelyt legjobban a közbeszerzések jelenlegi rendszere zavarja.

Úgy tűnik, a 3 százalék meglett, és bocs mindenkitől, hogy nem lett 5

üzent szavazóinak. Különösen szomorúnak tartotta a Mi Hazánk Mozgalom parlamentbe jutását. „Egy ilyen párt, mint a Mi Hazánk, kétszer annyi szavazatot kapott, mint mi, abból az is következik, hogy nekünk is ügyesebbnek kell lennünk”.

Várakozásai szerint „elfelejthetjük Márki-Zay Pétert mint a magyar politika résztvevőjét, de talán a többiek levonják a tanulságot”. Kovács Gergely elmondta, a következő önkormányzati választáson potenciálisan esélyük van számos megyeszékhelyen és fővárosi kerületben.

A párt nem sokkal a választások előtt a Kúriához fordult, mert szerintük törvénytelen, hogy esetenként a Fidesszel szövetséges Vajdasági Magyar Szövetség aktivistái kézbesítették és gyűjtötték össze a levélszavazatokat a Vajdaságban. Ezzel az üggyel az RTL Híradó foglalkozott.

Nyitókép: Mohai Balázs / MTI

#Választás 2022#kovács gergely#mkkp#elnök#mi hazánk#választás#parlament

Címlapról ajánljuk