UEFA

„Miért ne álmodhatnánk?” – tette fel a kérdést a Fradi vezetőedzője, miután kikaptak az Olimpiakosztól

rtl.hurtl.hu

2024. február 16. 12:07

A Ferencváros focicsapata 1-0-s vereséget szenvedett az Olimpiakosz Pireusz csapatától.

Minimális, egygólos hátrányból várja a csütörtöki visszavágót a Ferencváros. Az UEFA Európa Konferencia Liga legjobb tizenhat csapata közé kerülésért vívott playoffkörben a magyar együttes ellenfele a görög Olimpiakosz Pireusz. Az első mérkőzést idegenben játszották, és mivel a találkozón csupán egyetlen találat esett – a 83. percben El Kaabi vette be Dibusz Dénes kapuját –, így a Fradinak még minden esélye megvan a nyolcaddöntőbe jutásra. A csapatok edzői így kommentálták az 1-0-s végeredményt.


Dejan Stanković, az FTC vezetőedzője az összecsapás után nem volt csalódott, az uefa.com honlapnak nyilatkozva inkább elégedettségét és büszkeségét fejezte ki. „Ez egy nagyon érdekes és kemény mérkőzés volt egy minőségi ellenfél ellen. A játékosaim mindent betartottak, amit a meccs előtt megbeszéltünk, és boldoggá tesz, hogy a legvégéig küzdöttünk” – mondta.

A találkozót az utolsó tíz percben veszítettük el, de ez számomra semmin nem változtat 

– tette hozzá a szakvezető. Azt is mondta: „Ahhoz, hogy továbbjussunk, egy gólt kell szereznünk: ez természetes. Büszke vagyok a srácaimra. Mindent beleadtak, és remek volt a hozzáállásuk is. Erősek és bátrak voltunk – és a párharc második mérkőzését hazai pályán játsszuk. A céljaink nem változtak. Miért ne álmodhatnánk? Ez benne van a DNS-ünkben… Egy nagy klub vagyunk, történelmünk van, és egészen a végsőkig küzdünk majd.”

José Luis Mendilibar, az Olimpiakosz frissen kinevezett mestere, aki február 11-e óta irányítja az együttest, álomkezdésről beszélt.

Ez az, amit az ember a bemutatkozásától remél: megnyerni az első meccset. Ma ezért keményen meg kellett dolgoznunk, de sikerült

– mondta. Hozzátette, fontos volt, hogy ne kapjanak ki, attól pedig, hogy góllal fejezte be a csapat a mérkőzést, az egész csapat jobban érzi magát.

Budapestre azzal a céllal utazunk, hogy ugyanezt a tervet kövessük. Lehet, hogy lesz némi változás a keretben, de nem azért megyünk oda, hogy megvédjük ezt az 1-0-t. Ha ezt tennénk, a Ferencváros biztosan szerezne legalább egy találatot.”

A visszavágót február 22-én rendezik, a nyolcaddöntő sorsolását egy napra rá, február 23-án tartják. A párharc győztese március 7-én lép pályára a legjobb tizenhat között, a vesztes búcsúzik az idei szezonra a nemzetközi kupaszerepléstől.

Nyitókép: Valerio Pennicino - UEFA/UEFA via Getty Images

#UEFA#fradi#ftc#olimpiakosz#európa konferencia liga#visszavágó

Címlapról ajánljuk