UEFA

Magabiztos United-siker az UEFA Európa Ligában

rtl.hurtl.hu

2023. március 10. 15:32

A Manchester United a Real Betisszel csap össze az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjében. A Vörös Ördögök a csütörtöki első mérkőzésen aratott 4-1-es győzelmüknek köszönhetően magabiztosan várhatják a jövő heti visszavágót, amelynek a tétje a negyeddöntő. Rajtuk kívül a 21 órakor kezdődött meccseken többek között pályára lépett a Sevilla, a Juventus és a Fenerbahçe is. Összefoglaltuk, milyen eredmények születtek az általunk közvetített találkozókon. 

Manchester United – Real Betis: 4-1

A Manchester United négy gólt szerzett és csak egyet kapott, így maximálisan kihasználta a hazai pályát előnyét, emiatt viszonylag nyugodtan várhatja a csütörtöki visszavágót az UEFA Európa Liga negyeddöntőjéért folytatott harcban.

A majd’ 73 ezer szurkoló előtt lejátszott összecsapás első gólja nagyon hamar, már a 6. percben megszületett. A pálya jobb oldalán tört előre a United, a beadásba ugyan még beleért egy spanyol védő, ám a labda így pontosan Rashford elé pattant, aki kipókhálózta a kapu jobb felső sarkát. A Betis egyenlítése a 32. percben érkezett Perez révén, aki a tizenhatoson belülről laposan kilőtte a hosszú alsó sarkot.

A második félidő első felében aztán nagyon gyorsan követte egymást két hazai találat: az 52. percben Antony hatalmas bombagóllal vette vissza a vezetést, majd alig négy percre rá Fernandes Luke Shaw szöglete után fejelt a hálóba. Immár 3-1 volt az angoloknak. A meccs hajrája még egy gólt tartogatott, amikor McTominay lövése pont Weghorst elé pattant, aki nem hibázott, és beállította a 4-1-es végeredményt.

A Real Betis a csütörtöki találkozón hazai pályán próbálhatja majd meg kiharcolni a továbbjutást, ám mivel ehhez háromgólos hátrányt kellene ledolgozniuk, nem lesz könnyű dolga a spanyol együttesnek.

Magabiztos United-siker az UEFA Európa Ligában

Az RTL+ felületén 21 órától az alábbi mérkőzéseket közvetítettük élőben:

Juventus - Freiburg: 1-0

Egygólos hazai sikert hozott az összecsapás: Di Maria az 53. percben szerezte a találatot, aminek köszönhetően Sallai Roland csapatával szemben a Juventus várhatja előnyből a jövő heti visszavágót az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjében.

Sevilla - Fenerbahçe: 2-0

Nem lesz könnyű dolga Szalai Attila együttesének, ha a negyeddöntőben is pályára szeretne lépni az UEFA Európa Ligában: ugyanis a Sevilla Jordan és Lamela góljaival 2-0-ra győzött ellenük, így kétgólos hátrányból kellene felállniuk a második összecsapáson.

Shaktar Donyeck - Feyenoord: 1-1

Rakickij és Bullaude góljainak köszönhetően 1-1-es döntetlenről várhatják a felek a visszavágót, amelynek a tétje az UEFA Európa Liga legjobb nyolc csapata közé kerülés.

Fiorentina - Sivasspor: 1-0

Egy gólt és egy piros lapot hozott a meccs – előbbit a Fiorentina szerezte a 69. percben Barak révén; utóbbit pedig a vendégek játékosa, Gradel kapta a 94. percben durvaságért. Az olaszok így némileg jobb helyzetből várják a második találkozót, amelynek a végén eldől, melyikük jut tovább az UEFA Európa Konferencia Ligában.

Ne feledjék, csütörtökön máris érkeznek a nyolcaddöntők visszavágói, így aznap este 18:30-tól az RTL HÁRMON élőben láthatják a Real Betis – Manchester United és az Arsenal - Sporting összecsapást, illetve az RTL+ előfizetőinek további nyolc mérkőzést is élőben közvetítünk. Nagy a tét, hiszen ekkor dől majd el, ki jut be az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga negyeddöntőjébe. Érdemes lesz velünk tartani!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#liga#siker#manchester united

Címlapról ajánljuk