UEFA

Gólgazdag meccsen meglepetés Rangers-siker

rtl.hurtl.hu

2022. február 18. 13:58

Az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjének rájátszásában a Borussia Dortmund a Rangerst fogadta csütörtökön. Az izgalmas találkozón hat gól és vendégsiker született. Emellett 18:45-től pályára lépett többek között a Fenerbahçe, a Slavia Praha, a Zenit és a Real Betis is. Nézzük, milyen eredmények születtek az összecsapásokon!

Borussia Dortmund – Rangers FC: 2-4

Hatalmas meglepetés az RTL+-on közvetített első egyenes kieséses mérkőzésen: az előzetesen esélyesebbnek tartott, az UEFA Bajnokok Ligájából érkező Borussia Dortmund hazai pályán négy gólt kapott, és ezzel vereséget szenvedett a Rangerstől. És bár a továbbjutás még egyáltalán nem dőlt el, a skótok számára ez a kétgólos előny jó alapnak bizonyulhat a jövő heti visszavágóra.

A meccs első találatára a 38. percig kellett várni. Három perccel korábban egy Rangers-szögletet követően Dan-Axel Zagadou a tizenhatoson belül kézzel ért a labdába, de a játékvezető akkor nem ítélt büntetőt. Később viszont a videóbíró segítségével visszanézték az esetet, és végül megadták a tizenegyest, amit Tavernier higgadtan értékesített is – 1-0 a vendégeknek. A következő skót találat villámgyorsan érkezett: a 41. percben Morelos egy sarokrúgást követően duplázta meg a Rangers előnyét.

A második félidő elején a németek két cserével próbálták felpörgetni a játékot, ám nem sikerült: ahelyett, hogy csökkent volna a hátrányuk, a 49. percben Lundstram távoli bombája révén már 3-0 volt a vendégeknek. Ezt követően viszont csak két perc kellett ahhoz, hogy a hazaiak is betaláljanak, újra nyílttá téve a küzdelmet: Bellingham gyönyörű lövéssel módosította 1-3-ra az állást. Nem sokáig bizakodhattak azonban a Dortmund szurkolói. Az 54. percben egy öngólnak köszönhetően ugyanis újra háromra nőtt a Rangers előnye: Zagadou ért bele szerencsétlenül a labdába. A francia bíró a biztonság kedvéért visszanézte a VAR segítségével a jelenetet, de végül szabályosnak ítélte a találatot, nem előzte meg les. A hajrában, 8 perccel a rendes játékidő vége előtt ugyan még szépített a Dortmund Guerreiro hatalmas távoli lövése révén, ám ez csak halovány vigasz lehetett a hazai drukkereknek. A végeredmény tehát 4-2 a Rangersnek. A Borussia Dortmund csütörtökön 21 órakor a Glasgow-i Ibrox Stadiumban próbálhatja meg ledolgozni kétgólos hátrányát és kiharcolni a továbbjutást az UEFA Európa Ligában - amit önök az RTL+ képernyőjén természetesen élőben figyelemmel követhetnek majd!

18:45-től az RTL Most+ felületén is négy találkozót közvetítettünk élőben az UEFA Európa Ligából és az UEFA Európa Konferencia Ligából. Ezeken az alábbi eredmények születtek:

Fenerbahçe SK – Slavia Praha: 2-3

Szalai Attila csapata hazai pályán egygólos vereséget szenvedett az első mérkőzésen az UEFA Európa Konferencia Liga nyolcaddöntőjének rájátszásában. Traoré szerezte meg a vendégeknek a vezetést, majd Palkas egyenlített. A Praha a 62. és a 64. percben Dorley és Lingr találataival két perc alatt kétgólos előnybe került, amit ledolgozni már nem sikerült a Fenerbahçénak, csupán faragni rajta Kadioglu 83. perces megpattanó lövésével. Végeredmény: Fenerbahçe SK – Slavia Praha: 2-3

FC Zenit – Real Betis: 2-3

Az orosz-spanyol párharc célja az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjébe kerülés. Az első két gólt Rodriguez és Willian Jose szerezte a vendégeknek; majd alig három perc alatt egyenlített a Zenit Dzyuba és Malcom találataival. A Betis harmadik gólja is az első félidőben született: a 41. percben Guardado döntötte el a meccs sorsát. Végeredmény: FC Zenit – Real Betis: 2-3

Sheriff Tiraspol – S.C. Braga: 2-0

A moldáv Sheriff egy gólt az első, egy gólt a második félidő hajrájában szerzett: Thill a 43. percben tizenegyesből talált be, Traore a 83.-ban pedig bebiztosította a győzelmet a házigazdáknak az UEFA Európa Liga nyolcaddöntője playoffjának első mérkőzésén. Végeredmény: Sheriff Tiraspol – S.C. Braga: 2-0

FC Midtjylland – PAOK: 1-0

Egy gól döntött a Midtjylland javára az első találkozón az UEFA Európa Konferencia Liga nyolcaddöntőjének rájátszásában. Andersson 20. percben szerzett találatának köszönhetően a dánok egyólos előny birtokában utazhatnak a görög csapat otthonába. Végeredmény: FC Midtjylland – PAOK: 1-0

Real Sociedad - RB Leipzig és Rangers FC - Borussia Dortmund – a párharcok második összecsapásai csütörtökön 18:30-tól és 21 órától élőben az RTL+-on! Az UEFA Európa Liga-mérkőzések után a játéknap legszebb és legizgalmasabb jeleneteit is megnézhetik majd összefoglalónkban. Emellett további 8 találkozót élőben követhetnek az RTL Most+-on is. Szurkoljanak velünk!

A képek forrása: uefa.com; facebook.com/EuropaLeague

#UEFA#Sport#rangers#siker

Címlapról ajánljuk