Tudomány-Tech

Új felirat jelenik meg a WhatsApp-on, mutatjuk, mit jelent

rtl.hurtl.hu

2024. március 17. 6:39

Elmondjuk, mit jelent ez.

Régóta ismert, hogy a WhatsApp végpontok közötti titkosítással védi a beszélgetéseket, de mostantól rendszeresen kommunikálja ezt a felhasználók felé. A hvg.hu a WABetaInfo alapján azt írja, hogy egy új funkció lesz az androidos WhatsApp legújabb bétaverziójában (2.24.6.11), amely azt hangsúlyozza a felhasználók felé, hogy a beszélgetésük titkos.

A végpontok közötti titkosítás (E2EE) az adatokat olvashatatlan formában továbbítja a két eszköz között, így csak a kommunikáló felek olvashatják azokat. A titkosítás a Signal protokoll segítségével történik.

A képernyőn látható új felirat a névjegy vagy csoport neve alatt jelzi a végpontok közötti titkosítást. Ez egy vizuális megerősítés arról, hogy senki sem olvashatja az üzeneteket vagy hallgathatja le a hívásokat. A felirat csak rövid ideig látható, majd átveszi a jól ismert „utoljára aktív” jelzés.

Bár ez nem egy forradalmi újítás, a Meta tulajdonában lévő WhatsApp által alkalmazott biztonsági intézkedéseket még inkább tudatosítja a felhasználókban.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Tudomány-Tech#WhatsApp#felirat#alkalmazás#chat

Címlapról ajánljuk