Tudomány-Tech

Felkereste az orvost, mert nehezen kapott levegőt: kiderült, hogy egy 32 kilós tumortól szenved

rtl.hurtl.hu

2024. január 23. 18:39

Érdekli, hogy néz ki egy 32 kilós tumor? 

Nehezen kapott levegőt, és általános „nehézségre” panaszkodott egy 24 éves német nő, aki számos szokatlan tünetet produkált, például rejtélyesen fogyásnak is indult. Felkeresett ezért egy kórházat, ahol az orvosok döbbenetes felfedezést tettek: egy 32 kilós tumort találtak petefészkében, ami észrevétlenül nőtt meg ekkorára.

A magdeburgi nőgyógyászok úgy döntöttek, hogy haladéktalanul eltávolítják a daganatot, mivel az még súlyosabb problémákhoz is vezetett volna. A hosszú, nehéz műtét után azonban sikeresen kikerült a nő testéből a tumor.

Kiderült, hogy egy cystadenoma nevű, nem rosszindulatú tumorról van szó, amely nem a legritkább nőgyógyászati probléma. Ám az már különleges, hogy a tumor képes volt ekkorára megnőni. A Mirror szerint az orvosok arról beszéltek: a nőnek fóbiája volt a műtétektől, ezért nem kereste fel korábban az orvosokat. Ha valakit érdekel, hogy nézett ki pontosan a tumor, kattintson a fentebbi linkre, saját felületünkön mi inkább nem sokkolnánk senkit a szerkesztetlen fotókkal.

Nyitókép: University Women's Hospital Magdeburg

#Tudomány-Tech#egészség#tumor#petefészek#légzés#németország#műtét#orvos

Címlapról ajánljuk