Tudomány-Tech

Az UFO-k valószínűleg igazából angyalok – mondta a titkosított meghallgatás után a képviselő

Mohos MátéMohos Máté

2024. január 20. 13:59

Érdekes elmélettel szolgált Eric Burlison amerikai republikánus politikus.

Páros lábbal trappolt bele az UFO-diskurzusba Eric Burlison republikánus kongresszusi képviselő, aki nem sokkal egy titkosított UFO-ügyi meghallgatás után volt a UFO Podcast vendége, számolt be róla a Futurism. Burlison arról beszélt: él a gyanúperrel, hogy az UFO-k igazából angyalok. Így elmélkedett:

Lehet, hogy nem illenek pontosan a bibliai narratívába, de amikor azt mondom, hogy »angyalok«, az számomra azt jelenti, hogy dimenzión túli lények. Szerintem valószínűbb, hogy dimenzión túli dologról van szó, mint arról, hogy a dimenziónkon belül vannak. Tehát amit mondanék, az az, hogy amikor a természeti dolgokról beszélsz, és azt mondod, hogy dimenzión túliak, nos, nagyon sok szentírásban, köztük a Bibliában és máshol is, ez az a mód, ahogy leírod Isten hírnökeit, vagy tudod, az angyalokat.

Ugye teljesen érhető? A lap szerint a képviselő „kinyilatkoztatása valószínűleg többet mond el az amerikai politika jelenlegi állapotáról, mint az azonosítatlan tárgyakról az égen”. Azt is megjegyzik, hogy Burlison múlt hónapban részt vett egy UFO-król szóló titkosított meghallgatáson. Arról már korábban is beszélt, hogy ott semmi olyasmi nem hangzott el, ami megváltoztatta volna a világnézetét.

„Hiszek azoknak az őszinteségében, akik beszámoltak a tapasztalataikról a nyilvános meghallgatáson. Tehát elhiszem, hogy elhiszik, hogy amit mondanak, az igaz.” Ráadásul Burlison nem az egyetlen megválasztott amerikai tisztviselő, aki összefüggésbe hozta az angyalokat az UFO-kkal. 2021-ben a szintén republikánus Tim Burchett azt állította: „Az UFO-k szerepelnek a Bibiliában. Olvassátok el Ezekielt, ő ír arról, hogy kerekek repkednek az égen.”

Korábban hosszabb cikkben foglalkoztunk azzal, hogyan keresik a tudósok a földön kívüli élet jeleit. A Fókusz tavaly júliusban pedig arról számolt be: egyre nő a nyomás az USA kormányán, hogy megnyissa az UFO-dossziékat.


Nyitókép: Getty Images / Win McNamee / Reddit

#Tudomány-Tech#usa#Ufo#angyal#kongresszus#meghallgatás#podcast#biblia

Címlapról ajánljuk