Tudomány-Tech

Egy iPhone is kiesett a Boeing 737 repülés közben kiszakadt ajtaján, megtalálták, és kutya baja

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. január 8. 14:40

Csaknem ötezer métert zuhant az az iPhone, amit az Alaska Airlines utasa ejtett ki a Boeing 737-9 Max repülőgép repülés közben kiszakadt ajtaján.

Nemcsak az Alaska Airlines Boeing 737-9 Max repülőgépének repülés közben kiszakadt ajtaját találták meg, hanem az egyik utas okostelefonját is, írja a Bloomberg.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, január 6-án az Alaska Airlines egyik új Boeing repülőgépe 35 perccel a felszállás után kénytelen volt kényszerleszállást végrehajtani Portlandben, mert a gép törzsének egyik panelja teljes egészében kiszakadt.

A hűtőgép nagyságú kiszakadt panelt, a benne lévő úgynevezett ajtódugóval együtt egy Portland városában élő tanár találta meg a kertjében.

Seanathan Bates hétfő délelőtt Twitteren arról posztolt, hogy egy út mentén megtalálta az egyik utas okostelefonját, egy iPhone-t. A telefonról fotókat is közzétett, amiken úgy tűnik, hogy a képernyővédővel és tokkal védett okostelefon gyakorlatilag karcolások nélkül túlélte a csaknem ötezer méteres zuhanást.


Az iPhone repülőgép üzemmódban volt és egy poggyászfeladásról szóló Alaska Airlines email is olvasható volt rajta. Ezen kívül a telefon töltőjének egy darabkája még a telefonban volt, feltehetően a repülőgép egyik usb-csatlakozóján volt töltés közben a készülék, amikor a panel kiszakadt.

A repülőgépbaleseteket kivizsgáló hatóság azt közölte, hogy ez már a második telefon, amit Alaska Airlines incidense után megtaláltak.

A telefon megtalálásáról egy tiktokos videót is közzétett Seanathan Bates:

@seansafyre quick story of how I found a phone that dropped 16,000 feet 😅 definitely belonged to a passenger on #alaskaairlines #asa1282 ♬ original sound - Sean Bates
#Tudomány-Tech#infotech#iphone#alaska airlines

Címlapról ajánljuk