Tudomány-Tech

Mutatjuk, hogy nézett ki valójában Hasfelmetsző Jack – évszázados rejtélyről hullt le a lepel

rtl.hurtl.hu

2023. december 28. 17:51

Meglepő felfedezés vezetett ahhoz, hogy megismerjük a hírhedt sorozatgyilkos arcát.

Máig nem tudni, ki volt valójában Hasfelmetsző Jack, aki több gyilkosságot is elkövetett 1888-tól elkezdve a londoni Whitechapelben. Nemrég a brit College of Policing munkatársai az egyetem raktárában megtalálták az egyetlen, valós leírásokon alapuló ábrázolását a gyilkosnak, írja a LadBible.

Ezt pedig egy korábban eltűntnek hitt sétálópálca fogójára faradták. A pálca eredetileg Frederick Abberline korabeli detektív birtokában volt, aki hosszú ideig nyomozott a főként prostituáltakat célzó gyilkos után. A nyomozó sosem találta meg a gyanúsítottat, ám megszállottságának az lett az eredménye, hogy a tanúvallomások meghallgatása után ő lett az egyetlen, aki pontos szkeccset tudott készíteni a gyilkos arcáról.

A férfi mániáját az is jól mutatja, hogy ezt a szkeccset a sétapálcája tetejére faragtatta, hogy mindig a szemébe tudjon nézni a gyilkosnak, aki sikeresen elkerülte őt. A College of Policing most képet is megosztott a sétapálcáról, amely megmutatja, hogy nézhetett ki a történelem egyik leghírhedtebb gyilkosa:

Mutatjuk, hogy nézett ki valójában Hasfelmetsző Jack – évszázados rejtélyről hullt le a lepel
Fotó: College of Policing

Nyitókép: Paramount / Getty Images

#Tudomány-Tech#sorozatgyilkos#Hasfelmetsző#jack#arc#felfedezés#nyomozó

Címlapról ajánljuk