Tudomány-Tech

Feltörték a világ legnagyobb atomreaktorát a „meleg furry hackerek”, akik macska-ember mutánsok elkészítését követelik

Mohos MátéMohos Máté

2023. november 24. 13:50

Ön mit választana, a mutánsokat, vagy az atomrobbanást?

Feltörték az USA legnagyobb nukleáris laboratóriumát Idahoban a SiegedSec hackerei, akik „meleg furry hackerekként” azonosítják önmagukat. Az Idaho-i Nemzeti Laboratóriumból (INL) ellopták a dolgozók tb-számait, lakcímeit, és pénzügyi információit.

A labor elismerte, hogy kibertámadás érte a HR-rendszerét. Ugyanarról a csoportról van szó, amelyek az év során felvállalták két, a NATO rendszerei ellen elkövetett hasonló támadást is, írja a Register. A hackerek a betörésről szóló posztban azt üzenték: 

Hajlandóak vagyunk egyezséget kötni az INL-lel. Ha elkezdik kutatni a valós macskalányok készítését, akkor letöröljük a posztot. 

A való életbeli macskalányok, azaz catgirlök elkészítese egy mém, amely népszerű az internet bizonyos zugaiban. Jelenleg nincsenek reális tudományos kilátások az élő catgirl mutánsok kitenyésztésére. Azt nem tudni, hogy a viccen kívül mi volt a hackerek motivációja.

Az INL-ben több mint 6100 ember dolgozik. Az óriási helyszínen található labor világelső a legsűrűbben elhelyezkedő nukleáris reaktorok kategóriájában. A hetven éves intézménynek óriási szerepe volt az atomenergia kifejlesztésében, és itt épült az USA első nukleáris reaktora is. Jelenleg 52 reaktor található itt.

Azt most nem magyaráznánk itt hosszabban, hogy mi is az a furry szubkultúra, de akit érdekel ez a nyúlüreg, kezdje a jelenség magyar nyelvű Wikipédia-oldalán.

Nyitókép: Google Maps / Jens Kalaene / picture alliance via Getty Images

#Tudomány-Tech#hacker#meleg#atomreaktor#Idaho#macska#lány#mutáns

Címlapról ajánljuk