Tudomány-Tech

Azonnal kapcsolja be ezt a funkciót a GPS-én

rtl.hurtl.hu

2023. november 15. 8:35

Az egyik legnépszerűbb navigációs alkalmazás, a Waze mesterségesintelligencia-alapú új funkciója figyelmeztet, ha veszélyes útszakaszhoz ér a felhasználó. Azonnal kapcsolja be, ha még nem tette. 

Hasznos funkcióval bővült az egyik legnépszerűbb navigációs applikáció: a Google tulajdonában álló Waze elérhetővé tette a baleseti előzményekkel kapcsolatos figyelmeztetéseit, így jelezni fog a potenciálisan veszélyes útszakaszoknál – írja a hvg.hu.

Az új, mesterségesintelligencia-alapú funkció a balesetek, a forgalom mértéke, a kanyarulatok, az adott útszakasz (főút, autópálya vagy kisebb rangú út) alapján elemzi, milyen veszélyek leselkedhetnek a sofőrökre. A technológia emellett figyelembe veszi a felhasználók észrevételeit, jelentéseit is.

A navigációs szoftverben más változás is történt: csökkentik a felugró értesítések számát annak érdekében, hogy az autóvezető figyelmét ne terelje el, leginkább azokon az útvonalakon, ahol a felhasznál gyakran jár. A frissítések bevezetését már megkezdte a Waze, így csak idő kérdése, hogy minden felhasználónál megjelenjen.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Tudomány-Tech#gps#navigációs rendszer#alkalmazás#applikáció#mesterséges intelligencia

Címlapról ajánljuk