Tudomány-Tech

Ha ön eddig nem félt attól, hogy ellopják a péniszét, most aztán elkezdhet

rtl.hurtl.hu

2023. október 25. 17:46

Sorozatos pénisztolvajoktól rettegnek.

Különös jelenségre figyelmeztet a nigériai Peoples’ Gazette szerzője nemrég megjelent cikkében. Arra hívja fel a figyelmet: az országban megnövekedett az olyan esetek száma, amelyekben ijedt férfiak keresik fel a rendőrséget azzal, hogy

valaki ellopta a péniszüket.

Hozzáteszi, hogy csak ez az újság 63 olyan esetről számolt be, amelyben erről panaszkodtak. Arról is ír, hogy a péniszlopásokról szóló hírek a „félelem olyan atmoszféráját” hozták létre az országban, hogy több esetben erőszakos lincselésbe torkollott a pánik.

Azért is érdemes hosszabban foglalkozni az esetekkel, mert a rendőrség vezetői szemmel láthatóan maguk is fejest ugrottak a bolondériába. A lap felidézi, hogy a hatóságok nemrég azt közölték: elfogtak egy pénisztolvajt. Ő bevallotta, hogy „spirituális bűbájt szórok a tenyeremre, ami miatt bárki, akivel kezet fogok, elveszti a péniszét”. A cikk szerzője él a gyanúperrel, hogy a tettes ordasat kamuzik az állítólagos vallomással.

Közben az ország minden tartományából panaszkodnak péniszlopós esetekre a férfiak. Olyan ügyekről is lehet tudni, amikor az állítólagos áldozatnak eltűnt a pénisze, de később valahogy mégis megtalálta. A helyzet odáig fajult, hogy az országban sok férfi már nem is mer kezet fogni másokkal, mert fél, hogy az esetleg el akarja lopni a hímtagját.

Elnézést, mi van?

A péniszlopás nem új jelenség Nigériában, korábban a hetvenes években és 1990 körül is volt emiatt pánik. Most ismét hasonló a helyzet, amit magyaráz, hogy az országban még mindig jelentős a természetfeletti erőkbe vetett hitt.

Éppen ezért sokan annak ellenére „érzik” azt, hogy péniszük kisebb lett, vagy eltűnt, hogy a valóságban az még mindig ott van. A helyzethez még az úgynevezett Koro-szindróma is hozzájárulhat, amelyet főleg ázsiai és afrikai országokban mutattak eddig ki: ez az attól való fóbiát jelenti, hogy nemi szerveink folyamatosan zsugorodnak, vagy visszahúzódnak a testbe.

A szerző a cikk végén emlékeztet, hogy „a péniszlopás szemfényvesztés, a lincselés viszont nem az”.

Nyitókép: Pixabay

#Tudomány-Tech#pénisz#tolvaj#nigéria#babona#rendőrség#lincselés

Címlapról ajánljuk