Tudomány-Tech

Ha még nem frissítette az androidos telefonját, akkor jobb, ha nem halogatja tovább

rtl.hurtl.hu

2023. július 30. 8:35

Azt szokták mondani, hogy mindig maradjunk annál a verziónál, ami üzembiztos, még akkor is, ha az régebbi. A fejlesztők szerint ez nem túl jó ötlet.

A Google elkezdett ráfeküdni arra, hogy rávegye az androdios mobilokat használókat, hogy rendszeresen frissítsék az eszközeiket. Sokan halogatják a frissítések telepítését, mert attól tartanak, hogy az új rendszer nem fog olyan hatékonyan működni, mint a régi.

Pedig a frissítések nemcsak új funkciókat hozhatnak, hanem olyan megoldásokat is, amelyektől biztonságosabb lesz a készülékünk.

Akárhogy is, a Google most azon van, hogy a felhasználók inkább válasszák az azonnal frissítést. Az Android Central szakportál szerint az új, Android Upgrade Invite funkció bemutatja majd a felhasználónak, hogy mennyivel jobb lesz a mobilja, ha letölti a frissítéseket. Ebből a funkcióból csak egy lépés lesz azonnal indítani a frissítést, így nem kell majd keresgélni a beállításokban.

Az androidos felhasználóknál hagyományosan lassan terjednek a friss verziók, sokan emiatt lassulást tapasztalhatnak. Példaként az Android 11-es rendszert hozzák fel, amely 2020-ban jött ki. A készülékek csaknem negyedén még mindig ez a verzió fut, holott már az Android 13-as is a piacon van.

Nyitókép: illusztráció / Pixabay

#Tudomány-Tech#android#google#telefon#frissítés#biztonság#adat

Címlapról ajánljuk