Tudomány-Tech

Döbbenetes adat: Magyarország megelőzte alkoholizmusban az egész világot – de ezt már sajnos régóta tudjuk

rtl.hurtl.hu

2023. április 4. 15:57

A magyarok negyede alkoholista, ezzel a közhiedelemben nagyivónak tartott nemzetek egész sorát, köztük a briteket és a második helyen álló oroszokat is lenyomtuk.

A magyarok negyede alkoholista, ráadásul ebbe az arányba a csecsemők és a kilencven évesek is beleszámítanak, írja az Egészségügyi Világszervezet statisztikáit ismertetve a Qubit.

Ezzel a közhiedelemben nagyivónak tartott nemzetek egész sorát, köztük a briteket és a második helyen álló oroszokat is lenyomtuk.

A lap szerint a magyar férfiak több mint harmada, 36,9 százaléka alkoholbeteg, míg a nőknek csupán 7,2 százaléka alkoholista. Az alkoholista férfiak száma lakosságarányosan megegyezik az oroszországi adatokkal.

Ez viszont nem jelenti azt, hogy fejenként mi isszuk a legtöbb alkoholt. Hazánkban évente átlagosan 11 liter tiszta alkoholt isznak az emberek, míg rangsort vezető Csehországban 14,2, Lettországban 13,2, Moldovában 12,85, Németországban 12,8 liter fogy el fejenként.

A Telex szerint a hír pontos, azonban rámutatnak, hogy a statisztikák még 2016-ból származnak, hiszen az idei évre vonatkozó pontos számokat egyelőre nem ismerni.

Nyitókép: Pixabay

#Tudomány-Tech#alkoholizmus#magyarország#felmérés#pálinka

Címlapról ajánljuk