Tudomány-Tech

Elon Musk nem aggódik az atomenergia veszélyei miatt, sőt újranyitná az erőműveket

rtl.hurtl.hu

2022. március 7. 11:18

A Tesla és a SpaceX vezetője a Twitteren azt írta, odautazik a radioaktív sugárzás szempontjából legrosszabbnak tartott helyre, hogy helyben termesztett élelmiszereket egyen.

A Tesla és a SpaceX vezérének, Elon Musknak az Ukrajna elleni orosz támadás gazdasági következményeiről is van véleménye: a Twitteren arról írt, hogy szerinte „elképesztően nyilvánvaló”, hogy Európának újra kell indítania leállított atomerőműveit, és növelni a meglévők teljesítményét. Szerinte ez a globális felmelegedés szempontjából is sokkal jobb, mint „szénhidrogéneket” égetni az energiatermeléshez.

Szokás szerint reakciók tömege érkezett Musk bejegyzésére, az Insider az Edge Consulting Group befektetési tanácsadó cég alapítójának válaszát emelte ki: Jim Osman szerint addig jó ötlet a nukleárisenergia-termelés fokozása, amíg nem történik megint valahol probléma, és nem szabadul ki a sugárzás.

Ám Elon Musk szerint az emberek túlértékelik ezt a kockázatot, és azt írta, hogy akik ettől tartanak, azok válasszák ki, hogy mit gondolnak a radioaktív sugárzás szempontjából legrosszabb helynek.

Én oda fogok utazni, és helyben termesztett élelmiszert fogok enni tévékamerák előtt

– közölte, hozzátéve, hogy ezt sok évvel ezelőtt Japánban is megtette, nem sokkal a fukusimai atomerőmű-katasztrófa után.

Elon Musk 2011-ben valóban meglátogatta Fukusimát, de azt nem tudni, hogy valóban evett-e ott termesztett élelmiszert. Két nappal korábban arról twittelt, hogy a fenntartható energiatermelés nem tudja azonnal pótolni az orosz olaj- és gázexportot, ezért szerinte Amerikának kell növelnie olaj- és gáztermelését.

 

#Tudomány-Tech#elon musk#orosz-ukrán háború#atomenergia#atomerőmű#radioaktív sugárzás#fukusima

Címlapról ajánljuk