Sztárbox

Ez történt Kabát Péter agyával, amikor Rácz Jenő kesztyűje a fejének csapódott

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. november 21. 13:30

Dr. Pető Botond tiktokos videójában közérthetően elmagyarázta, hogy mi játszódik le egy boxoló agyában, amikor padlóra küldik.

Vasárnap zajlott a Sztárbox negyedik negyeddöntője, amelyben Rácz Jenő a műsor eddigi legbrutálisabb kiütésével győzte le Kabát Pétert.

A kiütéskor a ring mellett tartózkodott sportorvosként Makocsai Sándor, a Magyar Ökölvívó-szakszövetség fizioterapeutája, aki kollégájával azonnal Kabát segítségére sietett.


Makocsai a meccs után elmondta, hogy „a ringbe megérkezve egy tipikus kiütést láttunk”, hozzátéve, hogy „Peti elveszítette az eszméletét 25-30 másodpercre”.

Kabát Péter később az Instagram-oldalán jelezte, hogy CT-vizsgálaton esett át, és megállapították, hogy „nincs semmi baj”.

Dr. Pető Botond gyógyszerész tiktok-oldalán egy rövid videóban elmagyarázta, hogy mi történik egy boxoló agyában, amikor padlóra küldik. Elmondta, hogy az emberi agy a koponyában folyadékban úszik, és amikor erős ütés éri, akkor az agy nekicsapódik belülről a koponyacsontnak.

@gyogyszereszur Aki lépett már ringbe az tudja mekkora bátorság kell hozzá. Elég egy ilyen ütésbe beleszaladni, bárki járhat így. Azt gondolom, hogy a bátorságot igenis meg kell becsülni a mai világban, le a kalappal előttük A pontos mechanizmusát egyébként nem tudni egy ilyen kiütésnek, csak feltevések vannak, hiszen nem lenne túl etikus ezt vizsgálni egy alanyon. #sztárbox #box #kabátpéter #ráczjenő #ráczjenőséf #kabátpeti ♬ Stargazing (Slowed + Reverb) - Marcelo De Carvalho


Ilyenkor bizonyos esetekben afféle rövidzárlat áll be, a sportoló szempillantás alatt eszméletét veszti. Ilyenkor fontos, hogy kórházban kivizsgálják az orvosok, nem sérült-e az agyszövet. Kabát Péter esetében a CT-vizsgálat szerencsére eloszlatta ezt az aggályt.

#Sztárbox#kabát péter#kiütés#Rövidzárlat#rácz jenő#ökölvívás#agy

Címlapról ajánljuk