Sztárbox

Megszólalt a Kabát Petit elsőként ellátó egyik szakember: Egy tipikus kiütést láttunk

rtl.hurtl.hu

2023. november 20. 10:43

Bár a nézők rémisztőnek találták Kabát Peti kiütését a Sztárboxban, a szakembert megszokott látvány fogadta. Ellátásában csak az okozott nehézséget, hogy Kabát Peti barátnője felmenet a ringbe, és sikítozott. 

Mások számára nagyon rémisztő látvány lehetett, részünkről viszont nem, hiszen már láttunk néhány ilyet

– így jellemezte a Blikknek nyilatkozva Kabát Peti kiütését Makocsai Sándor a Magyar Ökölvívó-szakszövetség fizioterapeutája, aki kollégájával az első volt, aki Kabát segítségére sietett, miután Rácz Jenő kiütötte:


Makocsai elmondta, hogy „a ringbe megérkezve egy tipikus kiütést láttunk”, hozzátéve, hogy „Peti elveszítette az eszméletét 25-30 másodpercre”. Közölte, hogy egy kiütés esetén nincsen különbség profi és amatőr bokszoló között, egy pillanat tört része alatt történik, és ezért lehetetlen felkészülni rá.

Makocsai elárulta, hogy Kabát Peti ellátásakor nehézséget jelentett, hogy barátnője felment a ringbe és sikítozott, de ennek ellenére, „ez nagyon gyors beavatkozás volt a részünkről, és nagyon szakszerű volt az ellátás”. Elmondta, ilyenkor „a szabad légutakat kellett figyelni, az életjeleket megfigyelni és normalizálni”, hozzátéve, hogy az első lépés „a foggumi eltávolítása, mert azt akár le is nyelheti”, és „nagyon sok esetben a sportoló akár a nyelvét is lenyelheti”.

Rácz Jenő a brutális KO–ról:

Kabát Petinek nem lett semmi baja

Makocsai a Blikknek elmondta, hogy a kiütés után a hivatalos protokoll szerint kórházba kell vinni a sportolót, hogy megvizsgálják az agyát. Kabát Peti az Instagram-oldalán jelezte, hogy CT-vizsgálaton esett át, és  történt, és megállapították, hogy „nincs semmi baj”.


Nyitókép: Sztárbox

#Sztárbox#kabát peti#kiütés#ellátás

Címlapról ajánljuk