Sport

Amatőrként nyert egy profi golfversenyen, elesett a félmilliárd forintos pénzdíjtól

rtl.hurtl.hu

2024. január 23. 11:54

Egy húszéves egyetemista nyerte meg a PGA amerikai golfbajnokság egyik versenyét. A pénzdíjat azonban nem vehette át amatőr státusza miatt. 

Minden idők legfiatalabb versenyzőjeként nyerte meg a PGA Tour amerikai golfbajnokság egyik kaliforniai versenyét egy húszéves amerikai egyetemista, aki amatőrként győzedelmeskedett a profik között. Nick Dunlap, az Alabama Egyetem hallgatója – akit már eddig is Tiger Woodshoz hasonlítottak – 1991 óta az első amatőr, akinek sikerült győznie PGA Tour versenyen.

A győztes pénzdíja kicsivel több mint 1,5 millió dollár (530 millió forint) volt, de Dunlap nem vehette át a pénzt amatőr státusza miatt, így azt a második helyen végzett Christiaan Bezuidenhout kapta, mintha Dunlap nem is indult volna a versenyen. Dunlap a győzelmével azonban lehetőséget szerzett arra, hogy profiként kezdjen versenyezni a Touron egészen 2026-ig.

Dunlap nem a semmiből győzött. 2021-ben megnyerte már a junior amerikai amatőr golfbajnokságot, valamint egy évvel később amatőr amerikai bajnok lett. Ezt eddig rajta kívül egyedül Tiger Woods tudta véghez vinni.

Nyitókép: Nick Dunlap az American Express golfversenyen elnyert trófeával, 2024. január 21-én, a kaliforniai La Quintában. Fotó: Orlando Ramirez/Getty Images

 

#Sport#golf#golfverseny#pga tour#nick dunlap#pénzdíj#amatőr#profi

Címlapról ajánljuk