Sport

Mégsem marad el a bolgár-magyar válogatott focimeccs, az MLSZ háborog

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. november 14. 11:48

A bolgár fővárosban, zárt kapuk mögött rendezik meg csütörtökön a Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt.

Mégis Szófiában rendezik meg csütörtökön a Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt, közölte kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A találkozó eredeti helyszíne is a bolgár főváros lett volna, azonban a rendező bolgár futballszövetség (BFU) biztonsági okokra (az ultra szurkolói csoportok közti balhé veszélyére) hivatkozva a múlt héten úgy döntött, Plovdivban, nézők nélkül bonyolítják le az összecsapást.

A plovdidi önkormányzat azonban hétfőn azt közölte, hogy nem bocsájtja a BFU rendelkezésére a létesítményt, mert a stadion tetőszerkezete félkész állapotban van.

Ekkor felmerült annak lehetősége, hogy a meccs elmarad, és a magyar válogatott kapja a három pontot, így biztosan kijutva az Eb-re.

Az UEFA végül kedd délelőtt arról tájékoztatta a magyar szövetséget, hogy a bolgár szövetség kérésére mégis Szófiában, zárt kapuk mellett rendezik meg a mérkőzést, 18 órás kezdéssel.

Az MLSZ közleményében azt írta, hogy a magyar szövetség a múlt héten igyekezett sportszerűen eljárni, és bár nem értett egyet a késői helyszínváltással és a zárt kapus megoldással, a döntést kényszerűen elfogadta.

Most azonban, hogy pár nappal a mérkőzés előtt teljes káosz alakult ki a helyszínnel kapcsolatban, már egyértelműen ki kell mondani: amit a rendező szövetség művelt az elmúlt hetekben, példátlan, teljes mértékben indokolatlan és súlyosan sportszerűtlen

– fogalmazott a magyar szövetség.

A MLSZ azt közölte, hogy a magyar csapat szerdán elindul Szófiába, és csütörtökön pályára lép, hogy kivívja a továbbjutást.

A magyar válogatott 14 ponttal áll a G csoport élén, a szerbeknek 13, a montenegróiaknak 8, a litvánoknak 6, a bolgároknak 2 pontjuk van. Ez az állás azt jelenti, hogy a bolgárok számára már tét nélküli meccs elmaradása esetén biztos lett volna a magyar csapat továbbjutása. 

A magyarok a bolgárok után a montenegrói válogatottal játszanak vasárnap a Puskás Arénában. A magyar válogatottnak a két hátralévő meccsen egy pontot kell szereznie, és akkor a többi csoportmérkőzés eredményétől függetlenül kijut a jövő nyári, Németországban tartandó Eb-re. 

Nyitókép: Illyés Tibor / MTI

#Sport#futball#magyarország#bulgária#foci eb#szófia#mlsz#válogatott#Európa bajnokság#eb-selejtező#stadion

Címlapról ajánljuk