Sport

Nyomoz a rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt a Sebestyén Júlia-ügyben

rtl.hurtl.hu

2023. november 6. 19:53

A rendőrség eddig nem hallgatott ki gyanúsítottat.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) nemrég közleményt adott ki, amelyből az derült ki, hogy az Elsőfokú Etikai és Fegyelmi Bizottsága (EFB) megszüntette a fegyelmi eljárást Sebestyén Júlia ügyében – írja a 24.hu.

A MOKSZ egyúttal „bejelentést tett a gyermekvédelmi ügyekben kizárólagos hatáskörrel és illetékességgel rendelkező gyermekvédelmi hatóságnál és a rendőrségnél az ügy teljes körű kivizsgálása céljából”, és mindkét hatóságnak csatolta az ügy teljes iratanyagát.

A lap megpróbálta megtudni a szövetségtől az ügy körülményeit, például, hogy hol, melyik rendőrkapitányságon tettek feljelentést, és hol tart az ügy, illetve, ha nem feljelentés történt, akkor milyen címen, milyen indokkal fordultak a rendőrséghez.

A MOKSZ válaszában azt írta:

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség nem feljelentést, hanem bejelentést tett!

A lap ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK) is megkereste annak tisztázása érdekében, hogy a MOKSZ részéről érkezett-e bármilyen formában is bejelentés gyermekvédelmi üggyel, gyermekbántalmazással kapcsolatban.

A BRFK-ra érkezett bejelentés, amelyet feljelentésként értékeltünk. Ez alapján 2023. október 31-én kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt rendeltünk el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Eddig nem hallgattunk ki gyanúsítottat.

– válaszolt a BRFK.

A korábbi Európa-bajnok műkorcsolyázót több szülő is bepanaszolta a szövetségnél szakmai módszerei és emberi magatartása miatt.

A szülők rángatásról, erős szorításról, markolásról, karmolásról, egy-egy elcsattant pofonról, megszégyenítő kivételezésről, sértegetésről, betegen versenyeztetésről, megalázásról, elhanyagolásról számolnak be. Sebestyén Júlia tagadta az ellene felhozott vádakat, ugyanakkor tény, az elmúlt években több versenyzője is elhagyta.

Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

#Sport#sebestyén júlia#korcsolya#műkorcsolya#gyermekbántalmazás#edző#bejelentés#moksz

Címlapról ajánljuk