Sport

Szoboszlai a Liverpool első hazai bajnokiján a meccs embere lett

Dévai LászlóDévai László

2023. augusztus 20. 10:49

A magyar válogatott csapatkapitánya gólpasszt adott és büntetőt harcolt ki.

Meglehetősen jól sikerült Szoboszlai Dominik bemutatkozása az Anfield Roadon, az első hazai környezetben lejátszott bajnokiján a magyar válogatott csapatkapitánya a Bournemouth elleni meccs embere lett: büntetőt harcolt ki, majd gólpasszt adott. 


A mérkőzésen végig jól mozgó, sokat futó Szoboszlait 1-1-es állásnál egy csel után a tizenhatoson belül buktatták. A büntetőhöz az egyiptomi Mohamed Salah állt oda, aki először hibázott, de a kapusról kipattanó labdát már berúgta, így vette át a Liverpool a vezetést.

Szoboszlai a Liverpool harmadik góljában is benne volt, egy lekészített labdát lőtt egy igazítás után a kapura laposan, a lövést még védeni tudta a kapus, de a kipattanót végül Jota bepofozta a hálóba, ezzel állt be a 3-1-es végeredmény. A kiharcolt büntetőt 0:50-től, a gólpasszt érő kapuralövést pedig 1:25-től lehet megnézni a mérkőzés összefoglalójában, amit ezen a linken lehet elérni.

A meccsen az ellenfél csapatában pályára lépett Kerkez Milos, a magyar válogatott védője, aki végig robotolta mérkőzést, sokat mozgott a szélen, de ezúttal a Bournemouth nem tudott meglepetést okozni a Liverpool otthonában.

Nyitókép: George Wood / Getty Images

#Sport#szoboszlai dominik#liverpool#hazai#meccs

Címlapról ajánljuk