Sport

Három fehérorosz focicsapat is Magyarországon játssza a nemzetközi kupameccseit

rtl.hurtl.hu

2023. június 26. 14:33

Azt még nem tudni, melyik magyar stadionokban fogják játszani a meccseket a fehérorosz csapatok.

Három fehérorosz labdarúgócsapat Magyarországon játssza hazai mérkőzését az európai porondon – írja az MTI. Andrej Vasziljevics, a fehérorosz szövetség elnökhelyettese hétfőn a sport5.by honlapon elmondta, hogy a BATE Boriszov a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában, illetve a Tarpeda-Belaz Zsadzina és az FK Nyoman Hrodna a Konferencia-liga selejtezőjében Magyarországon játssza hazai mérkőzését.

A BATE ellenfele az albán Partizani Tirana lesz, az FK Nyoman a liechtensteini FC Vaduzt fogadja az első körben, a Tarpeda-Belaz pedig Gyurcsó Ádám együttesét, a ciprusi AEK Larnacát látja vendégül a második fordulóban. Azt egyelőre nem tudni, hogy melyik magyarországi stadionban lesznek a meccseik

A Dinamo Minszk nem Magyarországot választotta, ugyanis a Konferencia-ligában Baku lesz az otthona.

Andrej Vasziljevics elmondta, az európai szövetség döntése értelmében nem rendezhetnek mérkőzéseket Fehéroroszország területén (a diktatúra ukrajnai háborús szerepe miatt), ezért nagyon nehéz helyzetben vannak a klubok, csakúgy, mint a válogatott, amely júniusban mindkét Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését a Szusza Ferenc Stadionban játszotta.

A sportvezető elárulta, találkoztak a magyar szövetség képviselőivel, segítséget kértek és kaptak, ennek ellenére az utazás, a vízumszerzés és a stadionok bérleti díja is problémát okoz a kluboknak.

Nyitókép: Az Illovszky Rudolf Stadion, a Vasas labdarúgócsapatának otthona a főváros XIII. kerületében 2023. április 22-én.

#Sport#fehéroroszország#nemzetközi#kupameccs#bate bariszav#magyarország#stadion#konferencia liga#bajnokok ligája

Címlapról ajánljuk